Олександр ІЩЕНКО: «У хлопців із Академії є орієнтири, з яких вони мають брати приклад»

Олександр ІЩЕНКО: «У хлопців із Академії є орієнтири, з яких вони мають брати приклад»

- Олександре Олексійовичу, Ви, напевно, вже чули новину про те, що футбольна Академія київського «Динамо» в рейтингу авторитетної незалежної організації - Міжнародного центру спортивних досліджень - увійшла до десятки найкращих футбольних шкіл Європи. Прийміть наші вітання!

- Так, я чув цю новину. Дякую, звичайно, але вітати, напевно, потрібно скоріше не мене, а керівництво клубу та тренерів, які багато років працюють у цій школі. Сподіваюся, це визнання стане додатковим стимулом для того, щоб робота школи постійно якісно поліпшувалася.

- Це визнання свідчить про те, що Академія розвивається в правильному напрямку?

- Я сподіваюся на це. Реорганізувавши навчально-тренувальний процес, ми очікуємо, що незабаром побачимо результат. Ми перейшли на блокову систему підготовки всієї футбольної школи у відповідності з тими вимогами, які висуваються в головній команді. Ми провели тестування команд у чотирьох академічних групах (на фото), для того щоб бачити динаміку через півроку, бачити, в якому напрямку ми додаємо, а в якому ні, й відповідно до цього робити якісь корективи.

Все це, разом із великим бажанням тренерського складу, має призвести до того, щоб якомога швидше нове поповнення, нові випускники, зокрема 1995-го року народження, були реальними кандидатами до головної команди.

- За минулий березень 28 динамівців брали участь у збірних різних вікових груп, від U-16 до національної збірної. Цей успіх є також заслугою тренерів Академії...

- У цьому питанні ми в першу чергу рівняємося на нашу головну команду, яка делегувала шістьох гравців. Чого бути скромним, саме динамівці були фундаторами цих двох перемог над Польщею та Молдовою, що подвійно приємно. Для хлопців, які навчаються в Академії, це наочний приклад для наслідування, орієнтир, з якого необхідно брати приклад.

- Проводячи аналогію між динамівської Академією та знаменитою «Ла Масією», чи можна назвати київське «Динамо» в плані орієнтування на виховання своїх кадрів українською «Барселоною»?

- Ні, ви знаєте, мені б не хотілося проводити порівняння з будь-ким, нехай то буде «Барселона» чи «Реал». Нам би дуже хотілося, щоб вживаючи словосполучення «Футбольна Академія «Динамо» Київ» ми знали, що вона сама по собі є високою маркою, що мова йде про Академію, яка заслуговує на повагу в усьому світі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер