Олександр ЗАВАРОВ: «Хочу побажати всім ветеранам здоров'я і довгих років життя»

Олександр ЗАВАРОВ: «Хочу побажати всім ветеранам здоров'я і довгих років життя»

Один із них – Олександр Анатолійович Заваров, найкращий гравець СРСР 1986 року:

- У першу чергу, звісно, запам'яталися наші голи. Але хочу сказати, що я не відбувся би як футболіст київського «Динамо», якби не було моїх партнерів, моїх колег, моїх друзів, за що я їм дуже вдячний. Хочу побажати усім ветеранам здоров'я і довгих років життя. В наш складний час потрібно вміти радіти життю, коли це можливо. Потрібно виховувати молодь, передавати свій досвід дітям, які займаються футболом.  

Друге незабутнє враження – це, звичайно, результат. Підняти Кубок Кубків над головою – багато вартує. Це багато років життя, багато років праці, що, зрештою, приводить до перемоги.

- Якими словами вас налаштовував на матчі Валерій Лобановський?

- Ніколи не було якогось крику, агресії. Просто по-людськи просив вийти на поле і зіграти у свою силу, виконати поставлені завдання. Але можна виграти матч без якоїсь манери, а у нашої команди були манери – пресинг, натиск, агресивність, красиві комбінації, такі як при другому взятті воріт у тому фіналі. Все це вболівальники побачили у вирішальному матчі за Кубок Кубків. Мало які команди грають у видовищний футбол у фіналах, але саме так грало київське «Динамо» і в 1975-му, і в 1986-му.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер