Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Сподіваюся, що глядачі прийдуть та підтримають нашу команду в матчі із «Зенітом»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Сподіваюся, що глядачі прийдуть та підтримають нашу команду в матчі із «Зенітом»

- Свого часу ви провели чимало матчів проти ленінградського «Зеніту». Можете пригадати той із них, що найбільше запам'ятався?

- Я добре пам'ятаю чемпіонат, коли «Зеніт» став чемпіоном (1984 рік – прим.ред.). Тоді ленінградці показували насправді хорошу добротну гру. Проти «Зеніта» завжди було важко грати, але саме цього року вони показали, напевно, навіть більше, ніж насправді могли.

Також згадується гра в Києві, коли ми виграли 5:3 (21 листопада 1986 року – прим.), а я забив чотири м'ячі! Таке важко забути, тому що це єдиний покер, який мені вдалося зробити у вищій лізі (посміхається). У Ленінграді завжди була самобутня команда. Коли в «Зеніті» працював Юрій Анатолійович Морозов, команда завжди була добре підготовлена ​​як фізично, так і тактично.

Вже в історії незалежного російського футболу пітерцям вдалося, на мій погляд, зробити крок уперед, вигравши всі національні трофеї – чемпіонат, Кубок, Суперкубок Росії. Тому «Зеніт» стає лідером не лише російського, а й усього європейського футболу. Приємно буде зустрітися з ними ще раз. Ми не ставимо якихось завдань на цей турнір, розглядаючи його виключно через призму спарингів та плідної підготовки до сезону.

У зв'язку з іграми збірних вона дається нам непросто – досі в нас футболісти працюють у трьох групах, і щоб привести їх до спільного знаменника, потрібен час.

- Новачки Ленс та Мбокані, а також Велозу не зможуть узяти участь у жодному з матчів?

- На даний момент ми не виключаємо їхню можливу участь у матчі проти «Спартака», який відбудеться 7 липня. Але ви ж розумієте, що без якоїсь «бази», без фізичної готовності виходити на поле доволі травматично.

- На скільки відсотків ви б оцінили фізичну готовність «Динамо» на даний момент?

- Ви могли бачити по грі зі «Спартаком», що більшу частину гравців ми замінили під час перерви. Тому, гадаю, готовність можна оцінити на 50%. Та й кліматичні умови, м'яко кажучи, не сприяли яскравій грі. Втім, незалежно від результату, нашим першочерговим завданням є підготувати команду до старту чемпіонату.

- Матч із «Зенітом» може викликати інтерес у київської публіки?

- Я дуже на це сподіваюся. Звичайно, так склалося історично, що вивіска «Динамо» – «Спартак» більш яскрава, більш значуща для вболівальників Радянського Союзу. Але те, що «Зеніт» на сьогоднішній день є дуже цікавою самобутньою командою й за рівнем гри не поступається іншим учасникам «Об'єднаного турніру» – це факт. Звичайно, необхідно враховувати, що зараз літо, багато людей роз'їхалися по курортах, та й гра починається доволі пізно (о 21:00 – прим.ред.), але я все ж таки сподіваюся, що глядачі прийдуть та підтримають нашу команду.

- Вас не бентежить, що «Зеніт» свій домашній матч буде проводити в Києві?

- Для нас це на краще. Нічого не поробиш, якщо на «Петровському» в Петербурзі стелять новий газон, і стадіон не готовий приймати матчі... Ми зіграли одну виїзну гру, а тепер три зіграємо вдома. Навпаки, для нас це навіть зручніше, оскільки ми відмінили другий збір і до початку чемпіонату будемо перебувати в Києві.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер