Богдана Гріга: «Самі не очікували таких результатів»

Богдана Гріга: «Самі не очікували таких результатів»

Нападниця жіночої команди «Динамо» Богдана Гріга в інтерв'ю офіційному сайту «біло-синіх» розповіла про підготовку до другої половини сезону, свій шлях у футболі та шанси динамівок на вихід до Вищої ліги України.

Зазначимо, що поновлення Першої ліги України для киянок відбудеться на початку березня перенесеною грою з «Вересом».

- Турнір «Зимова першість-2022» відмінено через погіршення епідеміологічної ситуації в Україні, як зараз побудована ваша робота?

- Тренуємось у звичному режимі, нарощуємо навантаження, виконуємо тактичні вправи, напрацьовуємо ігрові зв'язки на полі.

- Триває активна підготовка до відновлення чемпіонату, чи могли б підбити підсумки першої половини сезону?

- Помітний прогрес. Ми стартували на одному рівні, а зараз команда виросла і ми стали набагато сильнішими. Проте могли взяти й більше очок. Були невдалі поєдинки та моменти. Ми губилися, але тренер завжди підтримував нас і приводив до тями.

- Для вас особисто сезон став успішним у плані результативності та проведених матчів (6 голів у 8-ми іграх), чи задоволені ви своєю роботою?

- Не завжди вдавалося реалізовувати свої моменти, але можу сказати, що задоволена своєю роботою на 70%.

- У таких умовах важливо не знижувати вимоги до себе?

- Я думаю, що ніколи не потрібно знижувати вимоги до себе, як то кажуть, як ти працюєш на тренуванні, такий результат отримуєш в офіційних матчах.

- За півроку команда виросла, з початковим завданням збудувати команду, зараз ви націлені на вихід до Вищої Ліги України. Самі очікували такого результату?

- Коли тільки все починалося, ми не вірили в себе і не очікували таких результатів, але завдяки нашому тренеру Пятенку Володимиру Миколайовичу, ми прогресуємо та показуємо хороший результат.

- Розкажіть докладніше, як ви потрапили до «Динамо»?

– Спочатку я грала на Закарпатті. В Івано-Франківську проходив чемпіонат України, після якого мені зателефонували та запросили до Києва, три роки я навчалася та грала за Олімпійський коледж імені Івана Піддубного. Потім УАФ зобов'язала клуби УПЛ та Першої ліги створити жіночі команди та «Динамо» запросило нас.

- Як відбувався відбір?

- Був перегляд, на який запрошували безліч футболісток, ті, хто хотів, боровся та підходив за рівнем команді, залишилися.

- З якого віку займаєтеся футболом? Як пройшло ваше дитинство?

– У футболі я з 10 років. На перше тренування мене привела старша сестра, яка також грала у цій команді. Батьки були проти мого захоплення на той час, тато часто не хотів відпускати мене на тренування, але моє бажання грати було сильнішим за його принципи. Займалася через день, коли тренувань не було, я виходила на поле та грала з хлопчиками.

- Чи завжди грали на позиції нападниці?

- Ні, не завжди. Раніше я грала правою півзахисницею або центральною півзахисницею.

- Позиція нападниці – найкомфортніша для вас?

- Так, для мене це найкомфортніша позиція.

- Ви вже спробували свої сили у матчі з командою з Вищої Ліги України – які мінуси у грі виявились і над чим ще варто попрацювати?

- Багато чого ще треба підправити, ми працюємо над цим. Добре, коли є чіткий орієнтир і рівень, якого необхідно прагнути. Зараз наше головне завдання і результат показати, і якість гри покращити.

- Гра з «Кривбасом» не змастила кінець першої половини сезону? Чи відчули рівень Вищої Ліги?

- Ні, не змастила, навпаки ця гра дала нам більше впевненості у собі. Так, відчули високий рівень, складно, звісно, ​​але у футболі не буває легко!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер