Богдана Гріга взяла участь у стартовому матчі молодіжної жіночої збірної України у відборі на Євро-2022

Богдана Гріга взяла участь у стартовому матчі молодіжної жіночої збірної України у відборі на Євро-2022

Сьогодні молодіжна жіноча збірна України WU-19 провела стартовий матч другого етапу відбору на Євро-2022 у Лізі А.

За підсумками першого раунду відбору, який завершився восени минулого року, українські футболістки посіли третє місце в групі Ліги А, зберігши прописку в елітному дивізіоні та можливість поборотися за вихід у фінальний турнір.

Жеребкування другого раунду відбору визначило для збірної України WU-19 групу А4, де суперниками українок стали команди Норвегії, Австрії та Болгарії. Турнір у нашій групі мав відбутися у квітні поточного року, однак через військове вторгнення росії в Україну був перенесений на травень.

Програму матчів в Австрії для «синьо-жовтих» відкрила зустріч із норвежками, в якій збірна України пропустила п’ять м’ячів – три в першому таймі та ще два після перерви. Українки також мали шанси відзначитися, проте у фінальній стадії атак підводила точність, а в одному з моментів після удару головою Глущенко норвежок врятувала поперечина.

Нападниця київського «Динамо» Богдана Гріга вийшла в стартовому складі молодіжної збірної України та відіграла 56 хвилин, після чого поступилася місцем на полі партнерці.

Наступну зустріч збірна України WU-19 проведе 13 травня проти команди Австрії (19:00 за Києвом), а третій матч зіграє 16 травня проти Болгарії (19:00).

Сім переможців груп Ліги А за підсумками весняних матчів приєднаються до збірної Чехії у фінальній стадії, яка проходитиме з 27 червня по 9 липня 2022 року. Також відбудеться перехід команд між лігами, який буде актуальним для першого раунду ЧЄ-2022/2023.

Євро-2022 (WU-19). Група А4

Україна (WU-19) — Норвегія (WU-19) — 0:5 (0:3)

Голи: Тандберг (9), Сьорбо (18), Ісаксен (42, 77), Фінк (90+3).

На 90+3-й хвилині Бреккен (Норвегія) не реалізувала пенальті.

Україна (WU-19): Боклач, Левченко (Борисюк, 83), Котик, Ольхова, Котовець, Корнацька (Довганик, 83), Талеб, Семків, Іванченко (Тян, 56), Глущенко, Гріга (Мущенська, 56).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер