Чемпіонат серед жінок. «Верес» – «Динамо» – 1:3. Звіт про матч

Чемпіонат серед жінок. «Верес» – «Динамо» – 1:3. Звіт про матч

У неділю, 6 серпня, київське «Динамо» провело стартовий поєдинок у чемпіонаті України серед жінок. Суперницями «біло-синіх» були футболістки рівненського «Вереса».

Суперники завершували минулий сезон очним поєдинком, і тоді рівнянки вдома виявилися сильнішими за нашу команду (1:2). Цього разу підопічні Володимира Єфімако взяли гру під свій контроль із перших хвилин, накочуючи атаку за атакою на ворота господарок, а коли втрачали м’яч, вмикали високий пресинг.

У перші хвилини основна загроза йшла після стандартних положень. У динамівок замикала подачу з кутового Степанець, однак пробила повз ворота, а у рівнянок так само подачу від кутового прапорця замикала Низова, після удару якої головою м’яч пролетів поруч зі стійкою. Ще в одному епізоді із меж штрафного майданчика пробивала Кріль, однак цей постріл не спричинив особливих проблем для Карбань.

Трохи згодом Кріль підступно пробивала по воротах зі штрафного, призначеного на лівому фланзі, однак наша голкіперка парирувала м’яч, а потім не дала суперниці зіграти на добиванні. На 29-й хвилині Мироненко після пасу з глибини вискочила до воріт та відправила м’яча у ворота повз воротаря, однак арбітри не зарахували взяття воріт через офсайд у динамівки.

Загалом, гра проходила в невисокому темпі через високу температуру – у зв’язку зі спекою арбітр робила в кожному з таймів паузу, аби футболістки могли попити води та перевести подих.

На останніх хвилинах першого тайму стався суперечливий епізод. Захисниця «Вереса» збила Мироненко у штрафному майданчику, але арбітр вирішила, що порушення сталося за межами карної зони, і замість пенальті призначила штрафний удар, з якого Мирончук пробила вище воріт.

А в дебюті другого тайму наш команда нарешті відкрила рахунок. Мироненко зіграла на перехопленні в центрі поля, протягнула м’яч до штрафного майданчика, там обіграла опонентку та викотила під удар Кравець, і Аріна у дотик транзитом від стійки спрямувала м’яча до сітки – 0:1.

Незабаром господарки цілком могли зрівнювати рахунок. Киянки порушили правила у 25-ти метрах від воріт, і Кріль ударом зі штрафного поцілила в поперечину, від якої м'яч вилетів у поле.

Пропустивши гол, господарки не полишали надій врятувати поєдинок. Хороший момент мала Низова, яка з близької відстані замикала головою навіс до штрафного майданчика, однак надійно зіграла Карбань. Ще в одному епізоді наша голкіперка відчайдушно, ціною пошкодження, нейтралізувала загрозу в боротьбі за верховий м'яч.

На 71-й хвилині підопічні Володимира Єфімако загралися на чужій половині поля, пішла довга передача на хід Мущенській, і її вимушена була збивати Шевцова – вилучення для динамівки та небезпечний штрафний удар на ворота нашої команди. Цей стандарт у підсумку виявився роковим – м'яч зависнув над центром штрафного майданчика, Карбань не встигла до нього, і Низова головою закинула кулю до сітки воріт – 1:1.

Граючи в меншості, гості особливо нічого не дозволили суперницям створити біля власних воріт, також надійно у своїх володіннях діяла Карбань. У той же час «біло-сині» не намагалися втримати нічию, а також йшли вперед у надії вирвати перемогу. І якщо удар Кравець із меж штрафного майданчика був заблокований захисницею «Вереса», то після штрафного удару, який виконала Прокопенко з центру поля, м'яч пролетів за вітром та прошмигнув над голкіперкою під поперечину – 1:2.

Як виявилося, і на цьому ще було не все. Мироненко врахувала досвід своєї партнерки, яка забила дальнім ударом кількома хвилинами раніше, й також наважилася на постріл метрів із 30-ти – воротарка «Вереса» знову не змогла нічим зарадити та завадити м'ячу залетіти до сітки воріт.

У підсумку, 3:1 – жіноча команда «Динамо» з важкої перемоги розпочинає новий сезон у вищій лізі чемпіонату України. Свій наступний матч підопічні Володимира Єфімако проведуть проти «Дніпра-1».

Чемпіонат України серед жінок. 1-й тур

«Верес» – «Динамо» – 1:3

«Динамо»: Карбань – Горулько, Сікорська, Степанець, Шевцова – Прокопенко, Словак (Бабюк, 75), Кравець (Кабанова, 86), Мирончук (Кукса, 63), Мироненко – Дружченко.

«Верес» (стартовий склад): Снігур, Котовець, Розлуцька, Баліна, Надєждіна (Голиш), Низова, Забитівська, Веремейчук, Тріль (Полюхович), Мущенська, Кузьмин.

Голи: Низова (72) – Кравець (48), Прокопенко (90+2), Мироненко (90+6).

Вилучена: Шевцова (71).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер