Чемпіонат України серед жінок. «Житлобуд-1» – «Динамо» – 0:0. Звіт про матч

Чемпіонат України серед жінок. «Житлобуд-1» – «Динамо» – 0:0. Звіт про матч

У понеділок, 4 вересня, у Щасливому, що під Києвом, відбувся матч 4-го туру чемпіонату України серед жінок між харківським «Житлобуд-1» та київським «Динамо».

До звітного туру наші суперниці підходили, не програвши жодного матчу та набравши сім очок після трьох турів, що дозволяло їм ділити лідерство за втраченими очками з «Ворсклою» та «Кривбасом». У динамівок в активі було шість набраних балів та поточне шосте місце.

Уже на стартових хвилинах футболістки «Динамо» створили чудовий момент. Після пасу з глибини Мироненко вискочила до воріт, пробивала з лінії штрафного майданчика, але ексголкіперка нашої команди Славич парирувала небезпечний удар. Трохи згодом після закидання зі штрафного від центрального кола фактично віч-на-віч із воротарем опинилася Кукса, але, прокинувши м’яча повз Славич, наша футболістка була «накрита» суперницями, які не дозволили пробити по воротах.

У подальшому гра вирівнялася, хоча моментами футболістки обох команд не балували. Ближче до кінця першого тайму активізувалися харків’янки – спочатку Апанащенко увійшла до штрафного майданчика з правого флангу та з гострого кута пробила у стійку, а за кілька хвилин Єрьоменко намагалася поцілити у ворота з дальньої дистанції, але м’яч пролетів над поперечиною.

Багато боротьби було на полі й після перерви. Близькою до того, аби відкрити рахунок, була Прокопенко, але зі штрафного, призначеного метрах у 25-ти від воріт, пробила над поперечиною. Харків’янки, як і в першому таймі, переважно покладалися на стандартні положення, але в основному безрезультатно. Щоправда, на 65-й хвилині Козуб наважалися на удар здалеку, і м'яч ледь не залетів під поперечину – благо, Карбань все ж змогла дотягнутися та врятувати свою команду.

Ще раз Карбань довелося вступати у гру на 80-й хвилині, причому сейв вийшов із розряду «супер». Досвідчена Апанащенко пройшла по місцю лівого інсайду до штрафного майданчика, викотила м’яч у район 11-метрової позначки, звідки без опору пробивала Манзюк – наша воротарка зреагувала на удар фактично впритул та парирувала м’яч.

А на останніх хвилинах супернагоду втратила Кравець, яка ледь не з центру поля вийшла віч-на-віч із воротарем, але ударом з лінії штрафного майданчика не змогла переграти голкіперку «Житлобуд-1». Ще в одному епізоді після подачі з кутового Дружченко замикала головою, але м’яч опустився на сітку зверху. І вже в компенсований час перемогу для «біло-синіх» могла виривати Шевцова, яку до воріт вивела Чайка, але удар вийшов несильним і воротарка забрала м’яча до рук.

У пудсумку, «суха» нічия – 0:0. Свій наступний матч наша команда проведе проти «Маріуполя» (базова дата – 9 вересня).

Чемпіонат України серед жінок. 4-й тур

«Житлобуд-1» (Харків) – «Динамо» (Київ) – 0:0

«Житлобуд-1»: Славич, Козуб, Войтенко, Апанащенко, Чувилка, Хаванська, Єрьоменко (Позднікова, 77), Панцулая, Корнацька (Лавренюк, 71), Шевчук (Манзюк, 23), Кожухар (Щур, 72).

«Динамо»: Карбань, Бабюк, Степанець, Бондаренко, Сікорська, Прокопенко, Словак, Кукса (Дружченко, 80), Чайка, Кравець, Мироненко (Шевцова, 89).

Попереджені: Кожухар (16), Козуб (38), Пятенко (57) – Прокопенко (61).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер