Чемпіони Студліги «Динамо» перемагають збірну Студліги «Металіста»!

Чемпіони Студліги «Динамо» перемагають збірну Студліги «Металіста»!

Вперше між собою зіграли найкращі студентські команди Києва та Харкова.

Київ представляв переможець студентської ліги ФК «Динамо», команда Національного педагогічного університету ім. Драгоманова.

Сезон студентської ліги ФК «Металіст» також завершився навесні й виявив свого переможця – команду Харківського автомобільно-дорожнього університету. Однак протистояти гостям вийшла збірна, складена з найкращих гравців студентської ліги ФК «Металіст».

Керівник Фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко в інтерв'ю офіційному сайту розповів, як виникла ідея проведення унікального матчу:

- Представники футбольного клубу «Металіст» запропонували з нагоди майбутнього матчу основних команд у Прем'єр- лізі провести товариську зустріч між командами студентських ліг «Металіста» та «Динамо». Ми з радістю прийняли це запрошення. Ігор Михайлович Суркіс також підтримав цю ідею.

Матч відбувся на харківському стадіоні «Динамо», який, до слова, знаменитий тим, що на ньому 16 червня 1941 року свій останній перед Великою Вітчизняною війною матч зіграло київське «Динамо».

У першому таймі товариської зустрічі найкращих студентських команд Києва та Харкова суперники створили небагато небезпечних моментів. Ініціативою володіли по черзі обидві команди. До реальних гольових моментів справа дійшла лише наприкінці тайму, однак на перерву суперники пішли за рахунку 0:0.

Після перерви команди встигли зіграти зовсім небагато, як над стадіоном розпочалася сильна злива. Порадившись, арбітри ухвалили рішення призупинити гру та повели команди до підтрибунного приміщення. Пауза тривала хвилин десять, і після неї боротися довелося вже не тільки із суперником, але й із мокрим та в'язким полем.

Звичайно, за таких умов гравці намагалися частіше завдавати ударів по воротах, але воротарі з ними до певного часу поралися. Однак несподіванкою для всіх став прямий удар із кутового у виконанні Ігоря Горла. На 69-й хвилині гравець НПУ філігранно закрутив м'яча від кутового прапорця у ворота. М'яч прослизнув повз усіх у штрафному майданчику, та залетів у дальній кут – 0:1.

Збірна Студліги «Металіста» намагалася відігратися, пішла ва- банк, при цьому оголивши тили, що дозволило гостям створювати небезпечні моменти.

Розв'язка наступила на останній хвилині зустрічі. Спочатку Волобуєв зрівняв рахунок, а потім, розвівши м'яча з центру поля, гості виконали закидання на Максимова, який чимдуж побіг до воріт, – нападника лише ціною фолу останньої надії на самій лінії штрафного майданчика зміг зупинити Грачов. Удар узявся виконувати Юрченко, й зробив це бездоганно, без шансів для харків'ян спрямувавши м'яча в ліву від воротаря дев'ятку! 1:2!

Після матчу Сергій Михайленко дав коротке резюме події:

- Блискуча гра, дуже складна, тому що погодні умови були важкими – такий дощ пройшов... Я вітаю нашу команду, команду вболівальників «Динамо» Київ із університету ім. Драгоманова, з цією перемогою. Перемога непроста, але це ще раз доводить, що в одного з найсильніших клубів України найсильніші вболівальники. Ми доводимо це не лише підтримкою на стадіонах, а й на футбольних полях.

Нам дуже сподобалося, як нас прийняла харківська сторона. Я думаю, що ми не гірше приймемо в Києві вболівальників «Металіста». Тож ласкаво просимо й до зустрічі на футбольних полях!

Товариський матч

15.09.2013 р. м.Харків. Стадіон «Динамо»

Збірна Студентської ліги ФК «Металіст» – НПУ ім. Драгоманова – 1:2 (0:0)

Збірна Студліги «Металіст»:
Забобін, Колодяжний, Волобуєв, Золотченко, Соловйов, Рудик, Грачов, Зайцев, Кидалов, Черненко, Нерубенко, Андрущенко, Хвилько, Шевченко, Шариков, Набока, Скотаренко.

НПУ ім. Драгоманова: Коваленко, Юрченко, Горло, Грицай, Рижук, Гнєздилов, Корноух, Войтюк, Кордюк, Концеба М., Концеба П. Запасні: Дудка, Бездітний, Максимов, Біленко, Галицький, Коваленко.

Голи: Волобуєв (89) – Горло (69), Юрченко (90).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Перегняк

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер