«Динамо» U15 святкувало перемогу над «Гурніком» (Забже) U15 2:0 у товариському матчі

«Динамо» U15 святкувало перемогу над «Гурніком» (Забже) U15 2:0 у товариському матчі

Третім та заключним суперником двох динамівських команд вікових категорій U17 та U15 у Польщі став «Гурнік» (Забже). Напередодні обидві наші групи перемістилися до цього невеличкого міста, а у понеділок, 14-го лютого, провели свої товариські поєдинки. Першими випробували свої сили 15-тирічні футболісти, які, нагадаємо, перемогли однолітків з «Вісли» 3:0 та з таким самим рахунком поступилися краківському «Гутніку», щоправда, суперник був на рік старшим.

Підопічні Юрія Дмитруліна та Євгена Лозинського здобули впевнену перемогу з рахунком 2:0, забивши обидва м’ячі у першому таймі зусиллями Богданова та Драгана.

Гру активніше розпочали господарі, але усі їхні намагання закінчувалися на підступах до штрафного майданчика, а штрафні, який господарі виконували метрів з 24-25-ти виходили несильними, і динамівські захисники без труднощів з ними справлялися. Поступово кияни не лише відсунули гру від власних воріт, а й перейшли у наступ. До забитого м’яча привела подача з кутового у виконанні Белев’ята, яку головою здорово замкнув Богданов, вивівши свою команду уперед. Незабаром після цього здалеку непогано пробивав Драган – м’яч пролетів у кількох сантиметрах над хрестовиною. Також динамівці не реалізували вихід два в два. Наші хлопці здорово вступали у відбір м’яча, перехоплювали його та проводили стрімкі контратаки.

Стовідсоткову нагоду відзначитися мав Попов, удар якого прийняла на себе хрестовина! А вже через мить Богдан асистував Драгану, який піймав воротаря на протиході і влучно пробив у лівий від себе кут воріт, подвоївши перевагу. У відповідь «Гурнік» виконав кілька навісних подач до штрафного майданчика українців, але наші захисники вигравали верхову боротьбу та опинялися першими на м’ячі. А непоганий удар із меж штрафного майданчика прийшовся вище воріт Моїсеєва.

На початку другого тайму господарі докладали максимум зусиль, щоб скоротити відставання у рахунку, але одного разу їхній удар заблокував Варивода, іншого - подачу від кутової позначки перервав Рибак, а ще в одному епізоді на удар у площину воріт зреагував воротар Моїсеєв. У динамівців же відзначимо удар Богданова у руки голкіперу та подачу кутового, але поляки розрядили обстановку, вибивши м’яч.

Загалом, після перерви по-справжньому небезпечних ударів біля воріт обох команд було небагато, а ось боротьби та непоступливості – достатньо. У час, що залишився до фінального свистка, господарі виконали перспективний штрафний удар метрів з 24-х – Моїсеєв зреагував відбивши м’яч, а добивання суперника прийшлося вище воріт.

До фінального свистка рахунок більше не змінювався, тож у заключному товариському матчі у Польщі «Динамо» U15 здобуло перемогу – 2:0.

Зазначимо, що велика заслуга в організації та проведенні міжнародних товариських матчів «Динамо» U17 та U15 у Польщі із найкращими польськими командами належить компанії WIGAL та її керівнику Аллі Вігурській, яка з 2012-го року допомагає польським клубам запрошувати на турніри та спаринги українські команди.

Контрольний матч. U15

«Гурнік» (Забже) - «Динамо» (Київ) – 0:2 (0:2)

«Динамо»: 23. Моїсеєв, 2. Рибак (21. Дорошенко, 75) , 4. Білий, 3. Литвин, 5. Варивода, 6. Човгаленко, 17. Белев’ят, 16. Букатий (22. Макаров, 75), 10. Драган, 13. Богданов (20. Бурлаков, 65), 8. Попов (15. Черчукан, 57).

Голи: Богданов (12), Драган (27).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер