«Динамо» U17 поступилося «Гурніку» U17 у заключному спарингу у Польщі 0:2

«Динамо» U17 поступилося «Гурніку» U17 у заключному спарингу у Польщі 0:2

У третьому, заключному товариському матчі під час вояжу до Польщі суперником «Динамо» U17 став «Гурнік» із міста Забже, куди наші команди напередодні перебралися із Кракова. Нагадаємо, підопічні Євгена Ястребинського та Андрія Фартушняка у двох своїх попередніх контрольних поєдинках розійшлися миром з однолітками із «Вісли» 0:0 та із краківським «Гутніком» (2:2).

Цього разу кияни поступилися з рахунком 0:2, пропустивши обидва м’ячі у першому таймі.

У перші хвилини гра проходила не у дуже високому темпі без особливо небезпечних моментів біля воріт обох команд. У виконанні суперника запам’яталися хіба що подача від кутової позначки та розіграш штрафного удару. У першому випадку надійно зіграв наш воротар Авраменко, а у другому м’ячем заволоділи динамівські захисники. Тим часом біля протилежних воріт спроби динамівців поляки не без проблем, але нейтралізовували на підступах до власного штрафного майданчика, не дозволяючи підійти занадто близько до своїх володінь. Вони перехоплювали передачі та відтісняли киян від м’яча. А дальні удари наших хлопців приходилися вище воріт. Хоча щонайменше двічі наша команда могла реально переправити м’яч у сітку.

Коли ніщо не віщувало біди, «Гурнік» упродовж двох хвилин відзначився двічі. Спочатку господарі провели швидку атаку, здавалося, Гусєв чисто відібрав м’яч, але він відскочив точно до суперника, і після ще пари передач поляки вразили дальній кут воріт «біло-синіх». Буквально у наступній же атаці поляки розіграли схожу комбінацію, і після кількох передач у дотик гравець суперника, перебуваючи трохи лівіше від центра штрафного майданчика, спрямував м’яч у правий від себе кут, подвоївши рахунок. Ще одного разу свою команду виручив Авраменко, який вчасно зблизився із суперником та прийняв на себе його удар.

До перерви наша команда мала нагоди скоротити відставання у рахунку після стандартних положень, але під час подач від кутової позначки першими на м’ячі опинялися гравці «Гурніка» та розряджали обстановку, вибиваючи м’яч подалі. Непогано проривався до воріт Микитюк, але його удар заблокував захисник. В одному з моментів господарів виручив голкіпер, який зреагував на сильний удар у площину нашого гравця.

Щойно розпочався другий тайм, як поляки заробили штрафний удар метрах в 24-х від воріт. Після подачі на дальню стійку суперник вистрибнув вище за всіх та пробив головою – м’яч просвистів лише у кількох сантиметрах над поперечиною. У динамівців же усі старання переломити хід зустрічі на свою користь завершувалися правом на кутові удари. В інших випадках м’ячі перехоплювалися, а простріли до штрафного майданчика блокувалися. Загалом, після перерви гра проходила на зустрічних курсах.

З ударом Маткевича метрів з 17-ти впорався воротар. Він же в одному з епізодів вийшов задалеко із воріт та діяв, як польовий гравець, у підкаті чисто вибивши м’яч. Але і цією нагодою наші хлопці не змогли скористатися, щоб вразити вже порожні ворота. Захопившись діями в атаці, кияни пропустили контрвипад «Гурніка» після кутового біля їхніх воріт. Гравець суперника виривася до воріт Авраменка, і нашому захиснику довелося фолити. Штрафний метрах у 26-ти від воріт вийшов достатньо небезпечним – м’яч пролетів над самісінькою поперечиною.

Мабуть, ближчим за усіх до забитого м’яча були Задорожний та Микитюк, але м’яч після удару першого зовсім трохи розминувся із хрестовиною, а у другому випадку до м’яча у стрибку зумів дотягнутися воротар. Тож рахунок залишився незмінним – 2:0 на користь «Гурніка».

Зазначимо, що велика заслуга в організації та проведенні міжнародних товариських матчів «Динамо» U17 та U15 у Польщі із найкращими польськими командами належить компанії WIGAL та її керівнику Аллі Вігурській, яка з 2012-го року допомагає польським клубам запрошувати на турніри та спаринги українські команди.

Контрольний матч. U17

«Гурнік» (Забже) - «Динамо» (Київ) – 2:0 (2:0)

«Динамо»: 12. Авраменко, 20. Гусев, 5. Федоренко, 14. Білоконь (21. Скочеляс, 65), 18. Сизонюк (6. Котуха, 56), 7. Бойченюк (15. Задорожний, 59), 11. Грохольський (9. Маткевич, 46), 8. Микитюк (17. Цілик, 83), 17. Цілик (7. Бойченюк, 70), 10. Зоренко, 2. Дзень (14. Білоконь, 80).

Голи: (22), (23).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер