«Динамо» допомагає ЗСУ та Україні: два роки боротьби

«Динамо» допомагає ЗСУ та Україні: два роки боротьби

Сьогодні виповнюється рівно два роки з дня початку повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну. 

За цей час сталося багато подій, але головне – український народ вистояв, не зламався та продовжує боротьбу з агресором. Війна ще більше згуртувала націю, українці стали єдині як ніколи та продемонстрували, які цінності є головними для нас. 

З перших днів війни футбольний клуб «Динамо» долучився до єдиного фронту у цій війні. Футбол став другорядним, а головною діяльністю клубу стала допомога тим, хто цього найбільше потребував, підтримка Збройних Сил України, що боронять країну на передовій. Тоді ж сформувався Фонд братів Суркіс, який кожного дня втілює у життя гуманітарні місії. 

Навесні 2022 року «Динамо» у співпраці з «1+1 Медіа» провело 15 матчів Match For Piece під гаслом «Матч За Мир – Зупинимо Війну», що дозволило зібрати близько двох мільйонів євро фінансових коштів для підтримки України. Відбулися концерти Save Ukraine, метою яких був збір коштів на сучасні хірургічні рентген-апарати C-арки.

У перші дні війни була проведена евакуація дітей із місць бойових дій (за допомоги клубу були вивезені мешканці Краматорська), відновлено дитячий садок «Каштан» у Бишеві. Ми забезпечили генераторами громади, надали гумдопомогу для десятків дитячих будинків, що приймають ВПО, відправили 200 тонн води до Херсонської області для людей, що постраждали від підриву Каховської ГЕС.

Звісно, пріоритетними напрямками є допомога ЗСУ, медичним закладам, дітям та найменш захищеним верствам населення. 

За час повномасштабної війни Збройним Силам України було передано понад 7 тисяч тонн гуманітарного вантажу, продуктів харчування та медичного обладнання. Автівки були надані до Міністерства оборони України, Державної прикордонної служби, СБУ та ГУР. 

Також за цей час були придбані дрони, системи Starlink, спецтранспорт, катери та багато іншого необхідного інвентарю.

У медичному напрямку «Динамо» та Фонд братів Суркіс співпрацюють з лікарнями, які допомагають пораненим під час військових дій. Зокрема було відбудовано Амбулаторію незламності у Гурівщині та відновити зруйноване російськими ракетами рентген-відділення лікарні в Чернігові. Клуб забезпечує військово-польові госпіталі медикаментами, медичним обладнанням та іншим.

Клуб активно працює у напрямку підтримки та реабілітації військових. Для реабілітації військовослужбовців клуб передає військовим шпиталям спеціалізоване реабілітаційне обладнання. 

Ще з самого початку військової агресії російської федерації та окупації частини східних областей та Криму ФК «Динамо» турбувався про реабілітацію військовослужбовців, які дістали поранення, боронячи кордони нашої країни. Цей напрямок роботи на припиняється. Клуб став одним із організаторів Української Військової Ліги, яка має на меті сприяння психологічно-спортивній реабілітації військових. 

Клуб ні на день не припиняє працювати єдиним фронтом з усією країною заради спільної мети, надаючи допомогу тим, хто цього потребує, і так буде продовжуватися до нашої Перемоги!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер