Григорій СУРКІС: «Саме з цього матчу почнеться нова історія київського «Динамо» в незалежній Україні»

Григорій СУРКІС: «Саме з цього матчу почнеться нова історія київського «Динамо» в незалежній Україні»

- Хлопці заслужили цю перемогу, поза всяким сумнівом. Довгих шість років золотих медалей не було в Києві. На мій погляд, за останній рік київське «Динамо» стабілізувало свій склад, свою гру. Є молодий, амбіційний тренер та гравці, які на сьогоднішній день можуть вважатися не лише в Україні, але й у Європі зірочками та зірками. Я думаю, що команда в цьому складі в наступному сезоні не буде легкою здобиччю, я би сказав навіть для грандів у Лізі чемпіонів. Я вважаю, що ту атмосферу, яку ви бачите в роздягальні, яка викристалізовується в результаті важких, складних тренувань, принесла заслужений успіх, із чим я сьогодні вітаю команду та численну торсиду, яка розділяє цю радість. Такі матчі завжди нервові, коли ти маєш зробити останній подих, останній крок та здобути перемогу.

Маркевич чисто психологічно, на мій погляд, молодець. За тієї ситуації, в якій зараз перебуває «Дніпро», він поставив неосновний склад, але вийшли хлопці, які зіграли дуже грамотно тактично, власне так само, як грають й основні гравці, й я вважаю, що це в певній мірі нівелювало боротьбу лідерів як однієї, так і іншої команди. Але, тим не менше, потрібно віддати належне дублерам та деяким гравцям основного складу «Дніпра». Вони грали в доволі агресивний футбол, футбол, який, на мій погляд, не дозволив київському «Динамо» розбігтися, не дозволив створити безлічі моментів. Але в кінцевому підсумку завжди щастить сильнішому. Тому, можливо, якби були інші голи, то вони б були більш очевидними. Переможний гол став результатом все ж таки беззаперечної переваги «Динамо» в цьому матчі, з чим я команду й вітаю!

Цей сезон головний тренер, футболісти можуть занести собі до активу. Саме з цього матчу почнеться нова історія київського «Динамо» в незалежній Україні. Ми не вигравали за цей час жодного єврокубка. Мені дуже хочеться, щоб київське «Динамо» у найближчі роки викристалізувало би свій потенціал, можливо посилившись у міжсезоння. Що мені особливо імпонує – це те, що заграли українські гравці. Я був учора на матчі 17-річних на стадіоні «Динамо», я бачив хлопців, які перемогли на представницькому турнірі в Італії, до цього я бачив перемогу 15-річних над тим же донецьким «Шахтарем». Підростає покоління, якому необхідно дати шанс. Ребров дав шанс 20, 21, 22-річним, те чого не було раніше, й це є те, на мій погляд, на чому базувалися блискучі дружини Лобановського. У нього не було легіонерів, і, тим не менш, ми вигравали єврокубки, ми доходили до півфіналу Ліги чемпіонів. Щоправда, це вже було давно, 16 років тому... Але я вважаю, що той, хто не думає про великі перемоги, хто не мріє про них, ніколи їх не досягне.

Ну а «Дніпру» я бажаю, щоб у Варшаві ми стали свідками тріумфу українського клубу в Лізі Європи.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер