Ігор СУРКІС: «Наше завдання – побудувати хорошу боєздатну команду з молодих українських футболістів»

Ігор СУРКІС: «Наше завдання – побудувати хорошу боєздатну команду з молодих українських футболістів»

- Ігоре Михайловичу, перший тайм у виконанні «Динамо» є приводом для оптимізму й розкриває потенціал цієї команди?

- Я би не казав окремо лише про перший тайм, а казав би про гру загалом. Ми практично 30 хвилин грали вдесятьох, команда билася й демонструвала хороший футбол. Ми могли пропустити ще, але могли й забити. Один лише Гармаш мав два стовідсоткових моменти. Гра була хороша й, упевнений, сподобалася вболівальникам. Звісно, всім нам неприємно, що ми програли. Хотілося, щоб «Динамо» виграло та зберегло інтригу в боротьбі за чемпіонство. Але ми маємо стійко це переносити, ми маємо будувати команду.

У нас є мета та завдання – побудувати хорошу боєздатну команду з наших молодих українських футболістів і, якщо вдасться, в найближче трансферне вікно посилити ті позиції, які Сергій Ребров вважатиме за потрібне посилити.

- Гра молодого Бесєдіна, який забив гол, додає впевненості у майбутнє, у перспективність молодого покоління?

- Оптимізм має бути присутнім завжди. Якщо не вірити у світле майбутнє, немає сенсу цим займатися. Сьогодні ми програли, завтра виграємо – це футбол. На сьогоднішній день у нас є кістяк молодих хлопців, які хочуть грати в цій команді й будуть грати. Сподіваюся, прийде момент, коли ми будемо перемагати в таких «класіко». Я не посипав би голову попелом та заспокоїв наших уболівальників, які, до речі, сьогодні підтримували команду з першої до останньої хвилини, за що ми їм дуже вдячні!

- Вміння бути стійкими до провокацій, які мали місце в другому таймі, – це той компонент, над яким потрібно працювати гравцям київського «Динамо»?

- Провокації є наслідком того, що вони нагнітають обстановку до початку матчу. Це їхній стиль, це їхня манера гри, їхня культура поведінки. Вони звикли так себе поводити. Всі розуміють, навіщо вони це роблять. Для них київське «Динамо» - великий подразник. Але сьогодні наші хлопці довели, що вони можуть бути стійкими до цього. Звісно, не всі витримують цю напругу. Я вважаю, Мораес не повинен був так робити в будь-якому випадку. Недозволено розпускати руки на футбольному полі. Але це футбол, емоції, всі хочуть виграти. Сьогодні «Шахтар» був сильнішим, завтра сильнішими будемо ми.

- На скільки відсотків «Динамо» зміниться після зимової перерви?

- Важко сказати, наскільки, але зміниться. Ми переговоримо з Ребровим на цю тему. Потрібно посилювати деякі позиції. Якщо вдасться підсилитися легіонерами – добре, якщо ні – будуть грати наші молоді гравці.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер