Ігор СУРКІС: «Зараз для Юрія Сьоміна головне визначити найсильніших, адже є можливість обирати»

Ігор СУРКІС: «Зараз для Юрія Сьоміна головне визначити найсильніших, адже є можливість обирати»

- Можу сказати, що на 90 відсотків Тайво вже в «Динамо». Він зараз проходить медогляд, якщо з цим буде все гаразд, переходу ніщо не завадить.

Ми його взяли в оренду на рік з правом викупу. З «Міланом» у нас підписані всі домовленості. Думаю, у вівторок ми завершимо всі формальності з його особистим контрактом.

- Це буде останній трансфер «Динамо» цього літа?

- Ніколи не говори ніколи. Вважаю, на сьогодні ми досить укомплектовані, перебір - теж недобре. Зараз для тренера найголовніше визначити найсильніших, адже є можливість вибирати. На щастя, всі здорові, за винятком Рубена. Ми дуже на нього сподівалися, як на нападника, який відразу складе нам конкуренцію, але, на жаль, сорок днів без тренувань за той час, поки він був в Аргентині, не пройшли безслідно. Зараз він уже працює на повну силу, але чи буде він готовий до найближчих матчів, мені сказати складно. Думаю, за необхідності нам допоможе Раффаель.

- Цього літа «Динамо» побило всі рекорди активності на трансферному ринку ...

- Рекорди потрібно встановлювати на футбольному полі. Я із задоволенням не витрачав би гроші, якщо б команда досягала результату. Але оскільки його немає, значить, треба щось робити. Спільно із Сьоміним і Михайличенком було прийнято рішення посилитися гравцями не на тривалу перспективу, а тими, хто відразу міг би заграти і скласти серйозну конкуренцію. У нас і була достатня кількість кваліфікованих футболістів, тож я не можу сказати, що всі ці роки ми були неукомплектованими, але лава запасних залишала бажати кращого. Тобто, виконавці, які виходять на заміну, повинні посилювати гру команди, як, наприклад, було в останній грі, коли Гармаш вийшов на заміну, віддав гольову передачу і ми забили переможний м'яч «Говерлі». Ви ж бачите, що сьогодні в чемпіонаті Україні немає легких матчів в яких можна домогтися перемоги однією ногою, тому на лаві запасних повинні бути футболісти, максимально готові в будь-яку хвилину реально допомогти команді. За це вони отримують гроші та премії. Я не дивлюся на статистику, в якому році я витратив більше грошей, а в якому - менше, мене це не цікавить. Головне щоб команда показувала результат і домагалася поставлених цілей.

- Була ймовірність, що і Шевченко міг залишитися «Динамо», але він пішов у політику ...

- Шевченко - це мій біль. Його рішення для мене також було несподіваним. Я до останнього моменту чекав, чи продовжить він свою кар'єру в якості футболіста. Якщо ні, мені здавалося, ми змогли б знайти йому місце в клубі, яке його зацікавило б. Але він прийняв інше рішення. Я йому дуже вдячний за все, що він зробив для київського «Динамо», а також в якості нашого посла в Європі. Але це його вибір і його право. Він доросла людина, він скоро стане батьком трьох дітей. Дай Бог, щоб його супроводжувала удача в тому починанні, яке він вибрав.

Скажу відверто: звісно, я розраховував на Андрія в іншій якості. І цього не приховував. Я хотів його готувати з часом на місце головного тренера «Динамо». У майбутньому, з часом. А як все складеться тепер, мені говорити складно. Працюють же молод,і такі як Гвардіола та інші наставники у різних командах. Тож для мене рішення Шевченка стало великою несподіванкою. Але він його прийняв, і я не вправі це коментувати, оскільки Андрій - досить самостійна людина. А чи правильним воно було, покаже тільки життя ...

- По Мілевському були якісь пропозиції? Людина не тренується, не грає ...

- Мілевський хворів. А для того, щоб говорити про якісь пропозиції по футболістові, потрібно спочатку мати їх на руках. А таких до нас не надходило. Мілевський - частина нашої команди, він повинен набрати форму, яка у нього була в кращі його роки, і конкурувати вже з тими виконавцями, які зараз прийшли до «Динамо». Сьогодні в команді створилася велика конкуренція. Тому, вважаю, Мілевський повинен довести, що він сильніший за новачків. Або витіснити з основного складу тих, хто там грає. У той же час, я думаю, що Артем уже готовий у будь-який момент вийти на поле і допомогти команді. У будь-якому разі, я як президент клубу, покладаю на нього дуже великі надії в цьому сезоні.

- На базі «Динамо» присутній Олександр Алієв. Про що з ним говорили?

- Він приїхав проконсультуватися з лікарями. А говорили ми про вчорашній матч його команди. Я сказав йому, що мені дуже сподобалося, як виглядає «Дніпро». Я дуже радий за Алієва. Що сильніше він буде грати, то більше у мене буде радості. Правда, я йому весь час кажу: «Не думай нам забивати!» (Посміхається). Я в повній мірі вважаю його нашим футболістом. У «Дніпра» немає права його викупу. Тож зараз я хотів би, щоб Саша набрав свої кращі кондиції і повернувся в «Динамо».

- Алієв має право грати в матчах проти «Динамо»?

- Звичайно!

- Яка ситуація з Селіним?

- Нічого нового я вам не скажу. Мої колеги з «Ворскли» вважають за необхідне утримати його в своїй команді для того, щоб він приніс їй користь. Це правильно, і я не бачу тут нічого поганого. Не вдалось отримати Селіна, ми взяли Тайво. Святе місце порожнім не буває.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер