Ірина Славич: «Здорова конкуренція - це завжди стимул працювати більше»

Ірина Славич: «Здорова конкуренція - це завжди стимул працювати більше»

Воротар жіночої команди «Динамо» Ірина Славич в інтерв‘ю офіційному сайту «біло-синіх» розповіла про свою реабілітацію після травми та підготовку до другої половини сезону. 

- Команда тренується у дворазовому режимі, також проводить контрольні матчі. Планується участь у міні-турнірі. Підготовка йде за планом. 

- Розкажіть, коли ви отримали травму, який характер ушкодження? 

- Характер ушкодження - пошкодження суглобової губи плеча. Травму отримала ще перед підготовкою до першого кола чемпіонату України. Спробували консервативне лікування, але, на жаль, вирішити цю проблему можна було тільки оперативним втручанням.

- Як проходить етап реабілітації? Як почуваєтеся? 

- Період реабілітації завжди складний, так як потрібно спочатку відновити хоча б звичайні рухи плеча, як для звичайної людини. Робота голкіпера специфічна, тому потрібно попрацювати куди більше для того, щоб при падіннях не виникали знову проблеми. Вже місяць займаюсь індивідуально з реабілітологом, тому з кожним днем почуваю себе все краще.

- Скільки ще будете займатися не в загальній групі?

- Складно сказати, бо все залежить від того, як плече буде реагувати на навантаження. Орієнтовно через тиждень маю розпочинати індивідуальну роботу з тренером воротарів.

- Команда підтримує вас психологічно? 

- Так, звичайно, дівчата і тренерський штаб мене підтримують, за що я їм вдячна.

- Минулого сезону ви були голкіпером №1, але на позицію воротаря є конкуренція - це тримає в тонусі?

- Здорова конкуренція - це завжди стимул працювати більше і наполегливіше, вдосконалювати свої якості. І так, це тримає в тонусі, тому, це тільки плюс.

- Команда дуже швидко зросла у грі, психології – що вам допомогло в адаптації у Вищій лізі України?

- Тренерський штаб докладає максимум зусиль для того, щоб команда росла як у ігровому плані, так і у психології. Адаптація приходить з матчами, в яких ми здобуваємо певний досвід, впевненість у своїх діях і у собі. Ми виконуємо роботу над помилками, і це нам також допомагає.

- Які завдання ставите перед собою у другій половині сезону?

- Наразі в мене завдання пройти успішно період реабілітації і якнайшвидше повернутись на поле. А у команди у другій половині сезону ціль - піднятися якомога вище у турнірній таблиці.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер