Олександр ІЩЕНКО: «Наші гравці не поїдуть до збірних U-16 та U-17 на найближчі турніри»

Олександр ІЩЕНКО: «Наші гравці не поїдуть до збірних U-16 та U-17 на найближчі турніри»

10 січня команда, сформована з гравців 2000 року народження, розпочала підготовку до участі у щорічному міжнародному турнірі «Кубок розвитку», який пройде з 15 до 22 січня у Мінську. Підопічні Сергія Попова потрапили до групи «С», де їхніми суперниками будуть збірні Ізраїлю, Грузії та Литви.

А юнацька збірна команда України, сформована з гравців 2001 року народження, розпочинає підготовку до участі у щорічному міжнародному турнірі «Кубок Егейського моря», який триватиме з 16 до 21 січня в Туреччині. Команда Олега Кузнецова буде представлена у групі «B», де суперниками «синьо-жовтих» будуть команди Чорногорії, Словаччини та Греції.

Цікаво, що серед гравців у складах обох збірних немає жодного представника київського «Динамо». Ми звернулися до старшого тренера ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського Олександра Іщенка, який роз’яснив ситуацію:

- У комітеті збірних склалася хибна практика: про майбутні турніри нам повідомляють в останній момент. Зараз зібрати хлопців та відразу відправити їх на ігровий збір неможливо. Ми це вже проходили. Після цього вони всі повертаються з травмами й кілька місяців відновлюються. Зараз усі футболісти у відпустці, «висмикнути» їх та відразу, без підготовки, відправити на збір, на якому будуть матчі, означає підписати їм вирок. Назад ми отримаємо своїх гравців із травмами. Тому у зв'язку з тим, що з нами не було узгоджено терміни цих турнірів, ми не скоригували плани підготовки залучених хлопців. Ці питання потрібно було вирішувати не наприкінці грудня, а ще в листопаді. Звісно, щоб не підставляти футболістів під травми та провести планову підготовку до другої частини сезону, якою вона має бути, ми знайшли доцільним відмовити в делегуванні наших гравців до збірних цих вікових груп. А загалом до збірної України U-16 було викликано 11 осіб, а до U-17 – 10.

Команди ДЮФШ починають роботу 15 січня – цього дня буде збір, а 16-го перше заняття.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер