Вища ліга України серед жіночих команд. «Атекс» – «Динамо» - 1:9. Звіт про матч

Вища ліга України серед жіночих команд. «Атекс» – «Динамо» - 1:9. Звіт про матч

У понеділок, 15 травня, жіноча команда київського «Динамо» провела матч 20-го туру у Вищій лізі України сезону-2022/2023.

«Біло-сині» на стадіоні «Лівий берег» зіграли з київським «Атексом». У першому колі чемпіонату динамівки вдома обіграли киянок з рахунком 3:0.

Досить жваво розпочалось київське дербі. З перших хвилин динамівки нав’язали свою гру суперницям. Після серії невдалих матчів єдиний результат, який задовільнив би підопічних Володимира Пятенка - перемога. Очікувано, гол не змусив на себе довго чекати - вже на 7-й хвилині поєдинку Дар’я Горулько, отримавши пас від Ганни Мирончук, обіграла голкиперку «Атекса» та переправила м’яч у сітку воріт з близької дистанції.

Зарядившись впевненостю, динамівки продовжували тиск на суперниць. Невдовзі гравчині «Динамо» подвоїли свою перевагу - Катерина Кукса, перехопивши м’яч, віддала передачу на Анну Прокопенко, якій нічого не залишилось, як довести комбінацію до логічного завершення.

Усі спроби «Атексу» до атакувальних дій були відразу зупинені ще у центрі поля. Тому, динамівки без зусиль забили третій гол, коли Анастасія Дружченко, вигравши боротьбу у декількох захисниць «Атексу», філігранно відправила м’яч у дальній кут. Це 11-й гол нападниці у Вищій лізі України поточного сезону.

Наприкінці першого тайму динамівки довели рахунок до розгромного - спочатку Анна Прокопенко оформила дубль, потім Ганна Мирончук у безкомпромісній боротьбі заштовхала м’яч у сітку воріт.

У другому таймі наші гравчині продовжили діяти у високому темпі. Дебютний гол за «Динамо» забила Аріна Кравець, скориставшись феноменальним пасом від Вікторії Мироненко. Через одну хвилину динамівки забили сьомий гол - авторкою якого стала Катерина Кукса. І ще через 3 хвилини Аріна Кравець оформила дубль. 

Вболівальники могли насолоджуватись голами на різний смак - так, Тетяна Долбіна, скориставшись подачею з кутового, забила м’яч другим темпом.

Підопічні Володимира Пятенка на 100% контролювали хід гри. Але наприкінці зустрічі трапився неприємний момент - після фолу Тетяни Бондаренко арбітр матчу призначив пенальті у ворота «Динамо», який реалізувала Олександра Калітинська. Проте, на загальний настрій нашої команди це ніяк не вплинуло. 

9:1 - динамівки здобувають важливу перемогу перед принциповим поєдинком з донецьким «Шахтарем» (21 травня - базова дата).

Вища ліга України серед жіночих команд, 20-й тур  

15.05.2023. Стадіон «Лівий берег», Київська область

«Атекс» – «Динамо» - 1:9

«Атекс»: Сидоренко, Куліченко, Ткаченко, Колесник (Оксенюк, 46), Шевченко, Швидченко (Ястремська, 46), Щур, Гончарук, Зайнчковська, Калітинська, Смілянець (Гончарук, 46)

«Динамо»: Славич, Горулько (Бабюк, 74), Бондаренко, Головко (Долбіна, 46), Сікорська, Прокопенко (Шевцова, 59), Стрельцова (Кравець, 54), Кукса, Мирончук, Мироненко, Дружченко (Словак, 46)

Голи: Калітинська (80) - Горулько (7), Прокопенко (15, 41), Дружченко (26), Мирончук (45), Кравець (60, 64), Кукса (61), Долбіна (72)

Попередження: Головко (24)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер