Вища ліга України серед жіночих команд. «Динамо» – «Дніпро-1» - 0:2. Звіт про матч

Вища ліга України серед жіночих команд. «Динамо» – «Дніпро-1» - 0:2. Звіт про матч

У суботу, 6 травня, жіноча команда київського «Динамо» провела поєдинок 19-го туру Вищої ліги України сезону-2022/2023. 

«Біло-сині» на одному з полів НТБ СК «Дніпро-1» зіграли з «Дніпром-1». У першому колі чемпіонату динамівки вдома перемогли дніпровську команду (2:0). 

Матч мав принциповий характер з огляду на ситуацію у турнірній таблиці (до поєдинку «Динамо» розташовувалося на 5-й сходинці з 26 очками в активі, «Дніпро-1» - на 7-й позиції, набравши 23 очки). 

Вже на початку зустрічі команди пішли великими силами вперед. На 3-й хвилині поєдинку дніпрянки створили перший момент, і, на щастя, динамівок врятувала поперечина. Найактивнішою у складі киянок у першій частині зустрічі була Ірина Славич - суперниці неодноразово перевіряли голкіперку «Динамо» на міцність. А ось в атаці підопічним Володимира Пятенка не все вдавалось, здебільшого через компактну гру в обороні дніпрянок. 

Проте, підказки під час гри від головного тренера «біло-синіх» допомогли киянкам скоригувати свої дії на полі та відповісти суперницям перспективними атаками - найкраща бомбардирка київської команди Анастасія Дружченко обігравши декількох дніпрянок, пробила по воротам - м’яч опинився в руках голкіперки «Дніпра-1». 

Під занавіс першого тайму дніпрянки відкрили рахунок - Валентина Тараканова скористалась вільною зоною в обороні киянок та зіграла на добиванні.  

На другий тайм команди вийшли з однаковим наміром - перемогти, що чітко відобразилось на тому, що відбувалось на полі. Відкритий футбол, велика кількість атак та боротьби, високий градус емоцій - так ознаменувався початок другого тайму.  

Однак, з кожною хвилиною матчу динамівкам було все важче атакувати - суперниці відбудували майже непробивний захист, аби не пропустити. Матч перервала повітряна тривога, під час якої команди провели заміни у своїх складах.  

Неймовірний момент мали киянки наприкінці зустрічі, коли Анастасія Дружченко пробивала у дальній кут, але голкіперка «Дніпра-1» витягнула цей м’яч.  

На останніх хвилинах гри дніпрянки подвоїли свою перевагу, коли Ілона Новсельська замкнула передачу з кутового. 0:2 - підопічні Володимира Пятенка поступаються у Дніпрі. 

Вища ліга України серед жіночих команд, 19-й тур   

06.05.2023. НТБ СК «Дніпро-1», м. Дніпро 

«Динамо» – «Дніпро-1» - 0:2 

«Динамо»: Славич, Горулько, Бондаренко, Шевцова (Мирончук, 72), Головко, Прокопенко, Кукса, Стрельцова, Сікорська, Мироненко, Дружченко

«Дніпро-1»: Рябовіл, Синько, Кумеда, Мустафаєва (Пороходніченко, 72), Куніна, Аслаханова, Бєлік, Тараканова, Немець, Кузьмин (Новосельська, 69), Іванова (Пшенична, 90+2) 

Голи: Тараканова (42), Новосельська (87)

Попередження: Головко (84), Прокопенко (90) - Мустафаева (41)

Вилучення: Тараканова (83)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер