Вища ліга України серед жіночих команд. «Динамо» – «Ворскла» - 0:5. Звіт про матч

Вища ліга України серед жіночих команд. «Динамо» – «Ворскла» - 0:5. Звіт про матч

У неділю, 19 березня, жіноча команда київського «Динамо» провела другий матч у весняній частині сезону-2022/2023 – поєдинок 13-го туру Вищої ліги України.  

«Біло-сині» на НТБ «Динамо» у Віті-Литовській зіграли з лідером Вищої ліги - «Ворсклою» із Полтави.

Команди неспішно увійшли у гру, придивляючись один до одного. З перших хвилин матчу дії переважно розгорталися у середині поля.

На 14-й хвилині полтавчанки створили перший небезпечний момент - капітан команди воротар Ірина Славич опинилася на місці. З цієї хвилини «Ворскла» почала інтенсивніше діяти в атаці та частіше вибігати на половину поля «Динамо».

Трохи пізніше полтавчанки знову перевірили на міцність захист «Динамо», але цього разу «Ворсклі» не вистачило точності на завершальній стадії атаки.

На 28-й хвилині «Ворскла» відкрила рахунок у поєдинку після того, як Катерина Корсун зіграла на добиванні, але це лише надало додаткової мотивації динамівкам - не розгубившись після пропущеного голу, Вікторія Мироненко завдала дальній удар, але м'яч пролетів вище воріт.

Все частіше підопічні Володимира Пятенка почали вибігати в атаку, даючи зрозуміти супернику, що гра не виявиться легкою прогулянкою. Свої моменти мали Анастасія Дружченко, Анна Прокопенко, Катерина Кукса, Вікторія Мироненко, але то не вистачало везіння, то завершального удару.

Під кінець першого тайму динамівки почали діяти ще впевненіше, активно пресингуючи суперника та створюючи проблеми для захисниць «Ворскли», але рахунок залишився незмінним.

На початку першого тайму полтавчанки подвоїли свою перевагу - на 50-й хвилині Ірина Подольська обіграла Ірину Славич і переправила м'яч у сітку воріт. За кілька хвилин рахунок матчу вже став 0:3 - Каміла Кульмагамбетова забила гол із центру поля.

Більш компактніше стали грати супротивниці «Динамо», оперативно нейтралізуючи небезпеку, проте дінамівки знаходили вільні зони, через які могли розганяти свої атаки. Але це не завадило «Ворсклі» довести рахунок до розгромного - Вікторія Родіонова забила гол другим темпом, скориставшись втратою концентрації динамівок в обороні. А під завісу поєдинку полтавчанки забили традиційний п‘ятий м‘яч.

Вища ліга України серед жіночих команд, 13-й тур   

19.03.2023. НТБ «Динамо», Віта-Литовська

«Динамо» (Київ) – «Ворскла» (Полтава) - 0:5

«Динамо»: Славич, Шевцова (Барбул, 87), Бондаренко, Головко, Горулько, Прокопенко, Словак (Стрельцова, 83), Сікорська, Кукса, Мироненко (Кравець, 73), Дружченко

«Ворскла»: Самсон, Подольська, Корсун (Чувилка, 62), Котик, Петрик, Кульмагамбетова, Осіпян (Забитівська, 81), Андрухів, Калініна, Котяш, Радіонова

Голи: Корсун (28), Подольська (50), Кульмагамбетова (54), Радіонова (80), Котяш (89)

Попередження: Корсун (38)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер