Вища ліга України серед жіночих команд. «Колос» – «Динамо» - 1:0. Звіт про матч

Вища ліга України серед жіночих команд. «Колос» – «Динамо» - 1:0. Звіт про матч

У неділю, 12 березня, жіноча команда київського «Динамо» провела перший матч у весняній частині сезону-2022/2023 – поєдинок 12-го туру Вищої ліги України.  

«Біло-сині» на НТБ «Колос» у с. Софіївська Борщагівка зіграли з «Колосом» із Ковалівки. У матчі першого кола киянки обіграли «Колос» з рахунком 2:1.

Матч розпочався доволі жваво: обидві команди не відсиджувалися у захисті та з перших хвилин встановили високий темп гри, відповідаючи атакою на атаку - напівмоменти виникали біля обох воріт. Багато позиційної боротьби могли спостерігати уболівальники. Зазначимо, що володіння м'ячем було на користь господарок поля, і на щастя динамівок суперниці часто помилялися біля воріт Ірини Славич, проте й захисниці «біло-синіх» надійно обороняли свої володіння.

Перспективний момент створили киянки на 20-й хвилині матчу, коли Анастасія Сікорська вибігла у контратаку, обігравши своїх суперниць на лівому фланзі, але далі атака не мала своє продовження. На цю загрозу з боку «Динамо» моментально зреагували гравчині «Колоса» та відповіли двома атаками - спочатку удар прийшовся вище воріт, потім Ірина Славич врятувала команду.

Однак, на 29-й хвилині футбольна фортуна опинилася на боці «Колоса» - Мар’яна Іванишин після навісу з правого флангу скористалася рідкісною помилкою Славич і переправила м'яч у сітку воріт, відкривши рахунок матчу. Киянки не розгубилися та намагалися відігратися - так, Катерина Кукса мала змогу зрівняти рахунок, але м’яч пролетів повз ворота.

Друга половина зустрічі розпочалася також активно, як і перша. Дуже важко складався поєдинок після перерви для підопічних Володимира Пятенка – «Колос» буквально притис киянок на своїй половині поля, створивши чимало проблем для Ірини Славич, яка тільки і встигала відбиватися.

Динамівки не захотіли миритися з результатом, та незважаючи на серйозний тиск ковалівської команди, знаходили свої моменти у контратаках, одна з якої закінчилася фолом на Вікторії Мироненко. Арбітр матчу призначив штрафний, який виконувала Ілона Стрельцова, але «Колос» опинився першим на підборі м’яча.

Емоційним виявився кінець матчу – арбітр вилучив Соломію Куп’як за жорстку гру на Анні Прокопенко, тож «Колос» у меншості догравав поєдинок, але це не врятувало киянок – «Динамо» мінімально програє «Колосу» з рахунком 0:1.

Вища ліга України серед жіночих команд, 12-й тур   

12.03.2023. НТБ «Колос», с. Софіївська Борщагівка 

«Колос» (Ковалівка) – «Динамо» (Київ) - 1:0  

«Колос»: Саніна, Вороніна, Давиденко, Ковальчук, Куп’як, Китаєва, Амбруш, Панцулая, Іванишин, Майбородіна, Сербук (Червінська, 49; Січкаренко, 90+3)

«Динамо»: Славич, Горулько, Бондаренко, Головко, Шевцова, Прокопенко, Словак (Стрельцова, 66), Кукса, Мироненко, Дружченко (Кравець, 86), Сікорська

Гол: Іванишин (29)

Попередження: Ковальчук (69) – Прокопенко (88)

Вилучення: Куп’як (84)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер