Вища ліга України серед жінок. «Ворскла» – «Динамо» – 5:1. Звіт про матч

Вища ліга України серед жінок. «Ворскла» – «Динамо» – 5:1. Звіт про матч

У суботу, 17 вересня, жіноча команда київського «Динамо» провела матч 2-го туру Вищої ліги України. «Біло-сині» на виїзді зіграли з лідерами чемпіонату, 3-кратним чемпіоном України та учасником Ліги чемпіонів полтавською «Ворсклою» (раніше – «Житлобуд-2») на стадіоні «Авангард» в Ужгороді.

Нагадаємо, у дебютному матчі Вищої ліги динамівки обіграли «Колос» з рахунком 2:1.

З перших хвилин гри команди великими силами пішли вперед – багато боротьби вболівальники могли спостерігати зі старту поєдинку.

Непросто довелося динамівкам проти досвідченого суперника – ні на секунду полтавчанки не залишали без пресингу та тиску киянок. І одна з перших атак «Ворскли» завершилася взяттям воріт - Яна Калініна відкрила рахунок на 3-й хвилині зустрічі.

Не встигло отямитись «Динамо», як «Ворскла» провела ще одну результативну атаку – вже на 9-й хвилині полтавчанки подвоїли свою перевагу – капітан команди Яна Калініна оформила дубль.

Незважаючи на гру другим номером, динамівки здійснювали спроби відігратися, але близько підійти до воріт так і не вдалося – «Ворскла» блокувала всі удари та відрізала шлях до своєї половини поля.

На 19-й хвилині динамівки пропустили третій гол - цього разу Роксолана Кравчук записала м'яч на свій рахунок.

На перерву команди пішли із розгромним рахунком – цього разу за «Ворсклу» забила Ірина Котяш.

Під час перерви Володимир Пятенко вніс корективи до гри підопічних і у другому таймі динамівки діяли впевненіше та активніше, частіше переходячи на половину поля суперника та підбираючи ключі, щоб зламати компактну оборону «Ворскли». Проте суперник «Динамо» на класі зміг забити п'ятий гол – Вероніка Андрухів зі штрафного вразила ворота киянок.

Останні хвилини матчу пройшли, як і весь поєдинок, у високому темпі. Заключне слово у матчі було сказано нашою командою – Ганна Мирончук віддала філігранний пас на Анну Прокопенко, яка обігравши воротаря «Ворскли», відправила м'яч у дальній кут.

Вища ліга України серед жіночих команд, 2-й тур

17.09.2022. Ужгород, стадіон «Авангард»

«Ворскла» (Полтава) – «Динамо» (Київ) - 5:1

«Ворскла»: Бондарчук (Герасимчук, 75), Котик, Корсун, Подольська, Кравченко, Котяш, Осіпян (Андрущак, 46), Андрухів (Забитівська, 70), Калініна, Радіонова (Чувилка, 46), Кравчук.

«Динамо»: Славич, Кликова, Бондаренко, Долбіна (Степанець, 46), Бабюк (Барбул, 83), Прокопенко, Словак, Горулько, Стрєльцова, Мирончук, Дружченко (Гріга, 70).

Голи: Калініна (3, 9), Кравчук (19), Котяш (41), Андрухів (69) – Прокопенко (88).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер