Володимир Пятенко: «Жіноча команда укомплектована та готується до старту чемпіонату»

Володимир Пятенко: «Жіноча команда укомплектована та готується до старту чемпіонату»

Головний тренер жіночої команди «Динамо» Володимир Пятенко в інтерв'ю офіційному сайту «біло-синіх» розповів про готовність до Вищої ліги України, у якій динамівки дебютують у матчі проти «Колоса» 10 вересня (базова дата)

- Підготовка йде за планом, продовжується третій збір. Селекційний збір уже пройшов, кількох дівчаток підписали: це й ті, хто тренувався з нами із зими, але яких ми не встигли підписати, і ті, хто тільки-но з'явився в команді. Поки що ми в Києві. Основна частина роботи – функціональні тренування та заняття у тренажерному залі, також працюємо над тактикою.

- Можете докладніше розповісти про новачків?

- Поки ми не заявилися, не говоритиму, а так є нападник, крайній півзахисник, крайній захисник – дівчинка з «Карпат», яка давно з нами – центральний півзахисник з «Атексу». Команда укомплектована та планомірно готується до старту чемпіонату.

- Чи є ще кадрові зміни?

- Шість футболісток залишили команду. Чотири з них уже не підходили під вимоги Вищої ліги, одну футболістку батьки не відпустили до Києва, вона 11-класниця, і ще одна дівчинка виїжджає за кордон із сімейних обставин.

На щастя, ми зберегли основний кістяк, хто нам підходить і з ким ми хочемо працювати, завдяки нашому керівництву. Весь цей час нам платили та платять зарплати, є всі умови для роботи та розвитку. Дівчатка не просто сиділи, а тренувалися та підтримували форму. Зараз, на жаль, важко знайти спаринг-партнерів, тож граємо двосторонки.

- Вже ознайомились із календарем на першу половину сезону?

- Звичайно, я на жеребкуванні був присутній. Зразу знав, з ким граємо. Базові тури є, зараз ми технічно все організовуємо, зідзвонюємося з командами, погоджуємо базові дні, адже збірні гратимуть. Зараз ми намагаємося упорядкувати календар, щоб усім було зручно.

- Де відбуватимуться матчі?

- Домашні матчі ми гратимемо на тренувальній базі «Динамо» у Конча-Заспі, а виїзні – поки що у телефонному режимі вирішуємо, запитуємо, дізнаємося. «Кривбас» базуватиметься у Щасливому, «Шахтар» також у Щасливому, «Атекс», як я розумію, на Лівому березі Києва, там стадіон хороший, ще будуть уточнення, поки що так. Є ще відкриті питання, над якими ми працюємо.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер