Володимир Пятенко: «Наша головна мета – вихід до Вищої Ліги»

Володимир Пятенко: «Наша головна мета – вихід до Вищої Ліги»

В інтерв'ю офіційному сайту «Динамо» головний тренер жіночої команди киян Володимир Пятенко підбив підсумки першої половини сезону та розповів, як «біло-сині» готуються до другої частини чемпіонату.

Зазначимо, що у 9 матчах Першої Ліги України, в якій беруть участь динамівки, «біло-сині» набрали 23 очки та розташувалися на першому місці у групі А.

- Чим зараз займається команда?

- Ми тренуємося на базі, доопрацьовуємо те, на що не було часу протягом сезону. Зараз займаємося координацією, аеробікою, йогою, всі ці компоненти намагаємось підтягнути, щоби дівчата прогресували. Також переглядаємо нових футболісток. З 24 грудня по 10 січня буде міні-відпустка і знову візьмемося до роботи. Також плануємо взяти участь у зимовій першості у Кривому Розі з 1 по 8 лютого, суперники не з простих – представники Вищої Ліги України. Це буде величезний досвід для нас.

– Перша половина сезону позаду – як могли б охарактеризувати її? На зимову паузу ви пішли лідируючи у своїй групі.

- Не можна бути на 100% задоволеним, поставлю тверду четвірку. Одна гра була не найкращої якості – на виїзді нічия з «Прикарпаттям-ДЮСШ №3». Плюс, виліт від «Кривбасу» у Кубку України.

- Остання гра із «Кривбасом» не змастила кінець сезону?

- З одного боку, неприємно програвати з таким великим рахунком (0:6), з іншого – ми спробували свої сили з командою з Вищої Ліги, здобули безцінний досвід. Гра з «Кривбасом» показала, що нам потрібно посилити свій склад, і звичайно, над чим нам потрібно працювати, на чому наголошувати при підготовці до другої половини сезону.

- Які завдання та цілі стояли перед командою на початку сезону?

- Перед нами стояло завдання створити команду, яка розвиватиметься та прогресуватиме. Думаю, це нам вдалося. Тепер наша головна мета – вихід до Вищої Ліги. Половина шляху пройдено, ми продовжуємо працювати в тому ж дусі, з спрямованістю на перше місце у своїй групі.

- Із розвитком команд зростає й український футбол загалом?

- Безумовно, клуби, які невдало стартували, до кінця першої половини сезону додали та посилилися. Також показово, що запрошуються легіонери, чимало представників інших країн виступають за українські клуби. Вітчизняний жіночий футбол прогресує і це не може не тішити.

- Чи побачимо ми нових футболісток після зимової паузи?

- Так, селекція не зупиняється ні на день. Для вирішення високих завдань ми плануємо посилення, керівництво клубу нас повністю підтримує в цьому, як і в усьому іншому. Це також надає нам сил.

- Можете докладніше розповісти про новачків?

- На жаль, ні. Після зимової паузи ви й самі побачите наших новачків.

 - Також жіноча команда «Динамо» заручилася і підтримкою вболівальників.

- Так, і вболівальники звернули на нас увагу. Влітку стояло завдання створити команду, але зараз уже є потенційні збірниці на олівці, за якими стежать, я думаю, ми рухаємось у правильному напрямку. Ми ростемо й індивідуально, команда знайшла своїх лідерів.

- Примітним є той факт, що гравці «Динамо» U19 відвідують ваші матчі.

- Так, хлопці підтримують дівчат, і вони приходили на матчі Юнацької Ліги УЄФА. Коли нема можливості прийти на стадіон, дивимося трансляції на клубному каналі.

- «Динамо» U19 отримало суперника в Юнацькій Лізі УЄФА – «Депортіво». Як могли б оцінити шанси киян на перемогу?

- Іспанські команди самі грають та дають грати своїм суперникам. «Динамо» у серйозній групі виглядало пристойно і хлопці змогли пройти далі. Думаю, і підготовка до другої половини сезону пройде на належному рівні. У їхніх головах, руках та ногах поборотися за вихід у фінал турніру.

- Що могли б побажати вболівальникам напередодні Нового року?

- Уболівальники завжди вірять у команду. Хотілося б побажати позитивних емоцій від нашої гри та від усіх динамівських команд. І, звісно, ​​міцного здоров'я.

- Чи всі динамівки входять до Нового року без травм?

- Олександра Бабюк травмувалася в одній із ігор, але дякувати Богу, обійшлося без операції. Завдяки динамівським реабілітологам Олександра швидко одужала і скоро повернеться до загальної групи. Сезонні застудні захворювання даються взнаки, деякі дівчата зараз лікуються.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер