Володимир Пятенко: «Новачки підсилили нас, команда росте»

Володимир Пятенко: «Новачки підсилили нас, команда росте»

Головний тренер жіночої команди «Динамо» Володимир Пятенко в інтерв'ю офіційному сайту киян оцінив стартові тури Вищої ліги України та розповів про тренувальний процес під час паузи на міжнародні матчі.

- Тренуємося, потихеньку збільшуємо навантаження та цілеспрямовано готуємось до матчу чемпіонату України проти «ЕМС-Поділля». Проводимо одноразові тренування, але інтенсивність занять збільшили.

- Як можете оцінити перші чотири матчі у Вищій лізі України?

- Знову ж таки, задоволеним усім ніколи не буваєш. Розуміємо, що ми дебютанти Вищої ліги, у нас молоді футболістки, ще психологічно не зміцніли. Тішить, що є віддача на полі, бажання перемагати. Однак є моменти, в яких ми поступаємося деяким суперникам. Хотілося б, щоб у команди сформувалася психологія переможця якнайшвидше.

- Проте команда добре виглядала і на тлі постійного учасника вищої ліги – «Ладомира». Чи вже відчули рівень Вищої ліги?

- Вища ліга – це не Перша ліга, тут рівень суперників значно вищий. «Ладомир» - досвідчена команда, яка виступає у Вищій лізі на регулярній основі, можливо, психологічно вони краще були готові, проте ми їм не поступалися та заслужено здобули перемогу.

- Наскільки гармонійно у команду вписалися новачки?

- Ілона Стрєльцова зазнала травми, Анастасія Степанець і Катерина Кукса вже грають, Анастасія Дружченко грає та забиває, Ірина Славич виручає нас, виконує свої завдання. Все йде своєю чергою. Хтось трохи швидше влився та зрозумів наші вимоги, хтось повільніше, але це нормальний робочий процес.

- Який план перед собою ставите на час паузи на міжнародні матчі?

- Хочемо покращити усі компоненти – функціональна підготовка, сила, тактика. Потрібно все встигнути.

- Було ухвалено рішення про перенесення матчу з польським «Гурніком»...

- На жаль, так, але такі реалії, всі розуміють. Є нюанси, які не вирішились. Звісно, ​​нам хотілося б зіграти із таким суперником. Попередньо поєдинок перенесли на міжсезоння, але все змінюється. Є ідея провести зимові збори у Польщі, є намітки. Але на сьогоднішній день важко щось планувати. Сподіватимемося, що вдасться здійснити бажане.

- Команда минулого сезону і цього – ви бачите різницю?

- Я бачу, як команда зросла, плюс новачки посилили нас. Ми стали тактично грамотніше грати. У Вищій лізі ми виграватимемо за рахунок виконання вимог, згуртованості, бажання перемагати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер