Володимир Єфімако: «Нашою початковою метою буде потрапити до першої шістки»

Володимир Єфімако: «Нашою початковою метою буде потрапити до першої шістки»

Новий головний тренер жіночої команди «Динамо» Володимир Єфімако у перший робочий день після виходу з відпустки розповів про знайомство з командою, плани підготовки та кадрову ситуацію:

- Як пройшов перший тренувальний день? З яким настроєм дівчата стали до роботи?

- Сьогодні стартував наш навчально-тренувальний збір, і розпочали ми його із втягуючого мікроциклу. Помітно, що дівчата скучили за футболом, тренувалися з великим бажанням та натхненням. Багато над чим ще потрібно працювати, тож усе попереду.

- У якій формі перебувають динамівки після відпустки? Чи усі здорові?

- Лише одна наша гравчиня сьогодні не вийшла на тренування, у неї попереду операція. Чекаємо на її відновлення та розраховуємо на неї. Що стосується решти дівчат, під час відпустки хтось краще працював індивідуально, хтось – не так добре, але в цілому, вони готові до навчально-тренувального процесу.

- Минулого сезону ви посіли друге місце у чемпіонаті України з «Кривбасом», а які цілі ставите перед собою із «Динамо»?

- В наступному сезоні формат чемпіонату буде дещо змінений: за результатами першого кола команди будуть поділені на дві шістки, тому нашою початковою метою буде потрапити до першої шістки. А далі – подивимося.

- Як проходить процес знайомства? Чи знали когось із футболісток раніше, адже «Динамо» минулого сезону зустрічалося із «Кривбасом»?

- Так, з деким знайомий, бо вже зустрічалися у матчах, з деякими гравчинями працювали ще у дитячому футболі, з деким разом виходили до вищої ліги, вигравали чемпіонати U16, зокрема, це Ілона Стрельцова, Вікторія Мироненко, у «Кривбасі» працювали з Анастасією Степанець. Тому з більшістю, дійсно, вже знайомий.

- У складі вашої команди є кілька новачків, чи розраховуєте на них у майбутньому?

- Так, переглядаємо їх, розраховуємо на них, на те, що вони добре себе проявлять та зможуть зачепитися за місце у складі та закріпитися у команді. А також в майбутньому переглядатимемо і інших гравців – комплектація команди ще триває та набирає обертів.

- Які ваші плани найближчий час? Чи вже є інформація щодо контрольних поєдинків – скільки їх буде, та які суперники?

- Так, до старту нового сезону ми плануємо зіграти, як мінімум, п’ять матчів. Перша наша гра буде навчальною, ми зіграємо між собою. Далі у нас є попередні домовленості, але вони ще не остаточні, тому поки що не буду їх озвучувати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер