Володимир Єфімако – про переможний матч із «Шахтарем»

Володимир Єфімако – про переможний матч із «Шахтарем»

Головний тренер жіночої команди «Динамо» прокоментував перемогу своєї команди над «Шахтарем» (1:0).

- Вітаємо з такою довгоочікуваною перемогою! Які враження у вас залишив цей матч?

- Нашим суперником у цій грі був один із лідерів чемпіонату. Ми добре підготувалися до гри: вивчили суперника, правильно налаштувалися, виходячи з наших можливостей обрали план на гру, якого гравці дотримувалися протягом усього матчу. Розуміли, що доведеться більше грати другим номером: надійно грати позаду і вибігати в контратаки. Так і вийшло. Забили швидкий гол у контратаці. До середини першого тайму більше володіли ініціативою та мали нагоди відзначитися ще. Після середини першого тайму «Шахтар» почав вирівнювати гру. У другому таймі суперник ще більше додав обертів, але наші дівчатка були єдиною командою, не поступилися характером і віддали всі сили на футбольному полі.

- Ви вперше випустили у стартовому складі Дашу Запорожець, яка забила переможний м'яч. Як оціните її дебют?

- Зізнаюся, я люблю такі моменти, коли довіряєш молодим гравцям, а вони відплачують за довіру, тож ти маєш можливість відкривати нових гравців. Даша зіграла досить впевнено як для дебютного матчу в стартовому складі, особливо з огляду на забитий м'яч. З чим її та команду вітаю!

- У день гри день народження відзначала капітан команди Надія Чайка. І у цій грі показала себе справжнім лідером команди…

- У нас не так багато старших гравців, тому до них завжди вищі вимоги та очікування, не тільки в плані гри, а й у плані лідерських якостей. Так, у цій вона добре себе проявила.

- Обіграно одну з провідних команд чемпіонату, а до цього були невдалі ігри з не найсильнішими командами. Як ви вважаєте, це питання психології та недооцінки суперників?

- По-перше, у минулих іграх у нас через травми випало три провідні гравчині основного складу, зараз одна відновилася, але все одно складно компенсувати ці втрати. По-друге, рівень чемпіонату зростає, багато дівчат повертаються в Україну, з'являються нові команди. Конкуренція зростає. І все ж, провідний фактор нестабільності – це молодість та психологія. Зараз ми хочемо сконцентруватися більше на зростанні гравців та їхньому розвитку, ніж на результаті.

- У ході гри тяжку травму отримала Анастасія Дружченко. Як її стан?

- У Насті перелом ключиці. Лікарі дають прогнози на відновлення від 1,5 до 2 місяців. Вона молодий гравець, тож я впевнений, що вона швидко відновиться і повернеться на футбольне поле, чого їй і бажаємо. Хотів би також подякувати керівництву «Динамо» за підтримку та розвиток команди.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер