Володимир Єфімако – про підготовку до заключного матчу осінньої частини сезону проти «Колоса»

Володимир Єфімако – про підготовку до заключного матчу осінньої частини сезону проти «Колоса»

Головний тренер жіночої команди «Динамо» Володимир Єфімако розповів про підготовку його підопічних до заключного матчу першого кола у вищій лізі нинішнього чемпіонату України проти «Колоса».

- Розкажіть, як ви готуєтеся до поєдинку з «Колосом», яким для команди завершиться осіння частина сезону?

- Після важкої гри з «Кривбасом» дали дівчатам трохи більше часу на відпочинок, і зараз у нас є трохи більше тижня, аби підготуватися до заключного матчу першого кола. Підготовка проходить у штатному режимі, чергуємо тренування на футбольному полі із заняттями у тренажерному залі, також є теоретичні заняття.

- Важко було морально відійти після поразки від «Кривбасу»?

- Дуже багато сил витратили на те, аби дочекатися, коли закінчиться повітряна тривога. Матч загалом тривав, якщо не помиляюся, близько п’яти годин. Потім була дуже важка дорога, ми не встигли повернутися до комендантської години, тому ночували на заправці

- Для вас цей матч був особливим як для колишнього тренера «Кривбасу»?

- Я не виокремлював цей матч, він не був для мене особливим – просто черговий матч чемпіонату. Але було приємно повернутися до Кривого Рогу, побачити людей, із якими нещодавно працював пліч-о-пліч, тому, незважаючи на не дуже приємний результат, враження від виїзду залишилися хороші.

- Кілька дівчат запрошувалися до збірної. Як їхня відсутність вплинула на команду?

- По-перше, варто наголосити, що дівчата допомогли збірній вийти до еліт-раунду кваліфікації чемпіонату Європи, з чим ми вітаємо їх та головного тренера команди Наталію Григорівну. Так, часу було замало, вони до матчу з «Кривбасом» провели дві гри, тож потрібен був час, аби перелаштуватися на клубні справи.

- Повертаючись до підготовки до матчу з «Колосом», чому присвячене сьогоднішнє тренування?

- Сьогодні комплексне тренування з елементами швидкісно-силової роботи. Ми виконали спочатку роботу без м’ячів, потім була робота в малих коаліціях із м’ячами, а завершилося заняття ігровою серією.

- Чи вивчали вже суперника?

- Знаєм суперника, нав’язують боротьбу, не дають грати – загалом, незручний опонент, який нав’язує повільний темп, із великою кількістю єдиноборств. Але нам потрібно вміти грати й із такими командами, набиратися досвіду та майстерності у протистояннях саме з такими опонентками.

- Які плани на зимову паузу в чемпіонаті?

- Плануємо на невеликий проміжок часу відпустити гравчинь відпочити. Потім проведемо перехідний підготовчий етап, знову дамо кілька днів відпочинку на свята, після яких уже зберемося та будемо продовжувати цілеспрямовано готуватися до офіційних матчів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер