Володимир Єфімако: «У нас є достатньо часу, щоб підготуватися до старту другого кола чемпіонату»

Володимир Єфімако: «У нас є достатньо часу, щоб підготуватися до старту другого кола чемпіонату»

Головний тренер жіночої команди «Динамо» Володимир Єфімако розповів про старт підготовки до поновлення сезону.

- Динамівки вийшли з відпустки одними з останніх. Дівчата та тренери напевно вже скучили за футболом?

- Ми пішли у відпустку одні з останніх, тож і зібралися так само. Проводили перехідний період, щоб пауза без тренувань не була надто великою. А старт другого кола чемпіонату запланований на 20 березня, тому в нас достатньо часу, щоб добре підготуватися. А за футболом скучили всі, це й показали емоції першого тренування

- Ви давали якісь індивідуальні завдання своїм підопічним на період канікул?

- Так, уся команда отримала індивідуальні завдання. Перші два тижні відпустки був пасивний відпочинок, наступні два – активний.

- Які плани попереднього етапу? Чи плануються спаринги та участь у турнірах?

- Перші кілька днів ми розпочнемо в одноразовому режимі, далі перейдемо на дворазовий. Чергуватимемо тренування в манежі із заняттями в гімнастичному та тренажерному залах. Починаючи з наступного тижня й до березня в нас розписані всі спаринги. Зараз триває організаційна робота, щоб ці ігри провести в рамках турніру.

- З урахуванням першої частини чемпіонату, на чому ви будете акцентувати увагу своїх підопічних при підготовці до весняної частини сезону?

- Враховуючи вік команди та маючи у складі багато молодих гравчинь, перше, на чому робиться акцент, – це розвиток індивідуальних якостей. Далі потрібно вибудувати командний малюнок таким чином, щоб кожна могла виявити свої сильні якості. «Динамо» – це бренд в Україні та в усьому світі, тому потрібно розуміти відповідальність та досягати позитивних результатів.

- Чи змінився склад у міжсезоння? Чи є втрати та нові гравці?

- Значних втрат у нас немає, а щодо посилення – у нас ще буде перегляд. Головне, що є кістяк команди, є гравчині, на яких можна спертися, які живуть командою. З ними ми пов'язуємо наше майбутнє.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер