Юрій Сьомін: «Величезне задоволення – грати за повних трибун»

Юрій Сьомін: «Величезне задоволення – грати за повних трибун»

Сьогодні на заміській базі клубу в Кончі-Заспі відбулася регламентна прес-конференція, присвячена майбутньому матчу-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА між «Динамо» та турецьким «Бешикташем». На питання представників ЗМІ відповіли головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін та капітан команди Олександр Шовковський.

- Час, який минув після матчу з «Бешикташем», ми провели складно. Погодні умови не дозволяли проводити повноцінну тренувальну роботу. Після повернення у хлопців, які грали, було два вихідних, у тих, хто не грав, – один. Половину тренувального заняття футболісти розминалися в манежі, і після цього виходили на свіже повітря. Благо, поле на нашій базі підготовлене співробітниками дуже добре. Гадаю, і на центральному стадіоні не виникне жодних проблем, якщо дуже холодно не буде. Через холодне повітря хлопцям було складно, тому тренування були дещо вкороченими. Окрім Михалика, усі живі-здорові. З приводу Тараса надходить обнадійлива інформація, можливо, уникнемо операції. Принаймні, ми сподіваємося на це. Втрата Михалика дуже істотна для нас, оскільки це гравець високої кваліфікації, та й позиція у нього відповідальна. Ось так ми прожили останні дні, а завтра – в бій.

- Ми знаємо, що ви були на стадіоні. Скажіть, яке враження справив газон?

- Газон на «Динамо» в дуже хорошому стані. Співробітники клубу, які відповідають за його стан, звичайно, молодці – стежили, накрили, і навіть періодично виникаючі завірюхи не дали затриматися снігу на трав’яному покритті. Воно доволі зелене, й у хорошому стані.

- Питання Шовковському. Команда перед матчем традиційно тренується на базі. Можливо, перед матчем, який буде проходити в таких екстремальних умовах, краще було б провести тренування на стадіоні?

- Враховуючи нинішні погодні умови, ми б лише зіпсували футбольне поле. Усі гравці команди знайомі з газоном на центральному стадіоні достатньо добре, і для нас немає особливого значення, де тренуватися.

- Хтось буде спостерігати наживо за матчем «Манчестер Сіті» – «Арис»?

- Ні. Дай Боже, щоб завтра все добре завершилося. А вивченням майбутніх суперників займемося після того, як будемо повністю впевнені у виході до наступного раунду. «Манчестер Сіті», в принципі, ми знаємо добре, оскільки матчі за участю команди транслюються, «Арис» – менше.

- Питання Шовковському. Наскільки важко було грати у Стамбулі, враховуючи підтримку місцевих уболівальників?

- Завжди приємно грати перед повними трибунами. Це є додатковим стимулом і додає концентрації, хочеться проявити себе з найкращого боку, сподобатися вболівальникам суперника. Гадаю, у цьому плані величезне задоволення грати за повних трибун. Гадаю, в Стамбулі нам вдалося викликати прихильність до себе турецьких уболівальників, адже після фінального свистка вони нам аплодували. Я чудово розумію, як поводяться і турецькі, і грецькі вболівальники. Та підтримка, нехай навіть і суперника, лише надихає.

- Завтра ми побачимо таку ж голодну команду, чи результат вплине на настрій футболістів?

- Нам усім хочеться бачити футболістів не ситими й задоволеними, а голодними й незадоволеними собою. Лише тоді може бути результат. Ми прагнемо до цього, а гра вже покаже.

- Ви знаєте, як готувати команду до майбутнього поєдинку, маючи таку солідну перевагу за підсумками першого матчу? Чи були у вашій практиці такі ситуації?

- Я завжди з побоюваннями ставлюся до всіх результатів. Інший раз перевага може бути навіть меншою, і хвилювання при цьому не настільки сильне. Розпочати легко, завершити – складно. І завтра нам необхідно буде завершити.

- Питання Шовковському. Гра починається пізно ввечері, але є вірогідність, що можуть перенести на 18 годину. Для вас має значення, коли розпочнеться матч?

- І о шостій, і о десятій годині доведеться бігти. Хлопці намагаються не забивати цим голову. Ми готуємося до матчу, а о котрій годині він розпочнеться – нам немає різниці.

- Точно відомо, що матч відбудеться о 22 годині?

Прес-секретар «Динамо» Олексій Семененко: Сьогодні була планова нарада УЄФА із співробітниками клубу, на якій було сказано, що вірогідність перенесення – один відсоток. Директор матчу написав листа до УЄФА, щоб внести визначеність, але, за його ж словами, час початку матчу переносити не будуть. Тільки якщо стукне мороз «мінус 20», але цього не буде.

- Питання Шовковському. Який психологічний стан ваших партнерів?

- Усі чудово розуміють, що перевага, яку було здобуто в першому матчі, це не велика жирна крапка. Хлопці серйозно налаштовані, щоб вийти й показати хорошу гру. Хочемо ми або ні, погода може внести корективи. У даному випадку нам доведеться боротися не лише із суперником, але й із погодою.

- Олег Лужний, очоливши команду, змінив лавку. Яку лавку запасних ви оберете завтра?

- Ми оберемо звичну для нас лавку, на якій вигравали раніше (посміхається). Якщо стояти обличчям, то з правого боку.

- Не побоюєтеся, що завтра через велику перевагу, здобуту в першому матчі, прийде мало вболівальників?

- Ми проводимо першу гру вдома. Хотілося б, щоб це був повний стадіон, тим паче він не дуже великий, щоб уболівальники зустріли та підтримали нас. А погодні умови, безумовно, завадять.

- Які будуть зміни в порівнянні з першим матчем?

- Мінімальні.

- Юрію Павловичу, ви служили в армії?

- Служив. Упродовж місяця проходив обов’язковий курс молодого бійця, після чого з частини був направлений до «Динамо».

- Як ви вважаєте, футболісти – захисники Вітчизни? Все ж таки, з нинішніх гравців в армії служив лише Михалик...

- Я вважаю, що всі чоловіки – захисники Вітчизни.

- У зв’язку з погодними умовами, ви все одно плануєте залишатися в Києві до матчу з «Металургом»?

- Ми змінили плани, летимо до Туреччини 27-го лютого.

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер