Жіноча команда «Динамо» продовжує готуватися до весняної частини сезону

Жіноча команда «Динамо» продовжує готуватися до весняної частини сезону

У суботу, 2 березня, жіноча команда «Динамо» в манежі своєї заміської бази провела спаринг з одним із лідерів жіночого футболу – «Колосом» із Ковалівки. У напруженому та нервовому поєдинку наша команда здобула перемогу – 2:1.

Про цю гру та загалом про підготовку розповів головний тренер киянок Володимир Єфімако:

- Новий тиждень розпочали з нового етапу підготовки – спеціально-підготовчого. Спрямованість змінилася у бік швидкісно-силової роботи. Також чергуємо тренування на полі та теоретичні заняття. Дівчата працюють із хорошою самовіддачею, покращуючи свої фізичні кондиції та підвищуючи індивідуальну майстерність.

Завершували тижневий мікроцикл грою проти «Колоса» з Ковалівки. Суперник нав'язував високий темп, з яким успішно справлялися динамівки протягом усієї гри. Відкрила рахунок гарматним ударом із меж карного майданчика Анна Прокопенко. У першому таймі воротарка «Динамо» Євгенія Карбань відзначилася класним сейвом після дальнього удару суперниці. У другому таймі подвоїла перевагу влучним пострілом зі штрафного Вікторія Мироненко. Суперниці змогли відіграти лише один гол після дальнього удару.

На минулому тижні завершили ще один етап підготовки контрольною грою з донецьким «Шахтарем». Обидві команди з перших хвилин нав’язали високий темп, по черзі переводячи гру до воріт суперниць. До середини першого тайму гра виглядала рівною, до моменту із сумнівно зарахованим голом. Після призначеного штрафного гравчиня «Шахтаря» пробила по воротах, голкіпер у стрибку вибила м'яч у ворота, а суддя, не замислюючись, показав на центр. Не встигнувши відійти від безглуздого гола через власну помилку дали провести опоненткам провести контратаку та забити вдруге. До кінця першого тайму більше справлялися із власними емоціями.

У перерві команда зробила правильні висновки та в другому таймі почала діяти набагато впевненіше. Стали краще готувати атаку та відрізати велику групу гравчинь суперника. В одному з епізодів скористалися помилкою захисника суперника й Надія Чайка реалізувала вихід віч-на-віч із воротарем. Під кінцівку, попри втому, провели кілька небезпечних атак та могли зрівнювати рахунок, але не склалося. Утім, попри поразку, можемо записати проведений спаринг до активу. Виділили свої сильні та слабкі сторони й те, над чим варто приділити увагу в тренувальному процесі.

Попереду завершальний тиждень зборів, завершити який плануємо грою проти «Маріуполя». Далі на команду чекає кілька днів вихідних, після чого виходимо на змагальний мікроцикл.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер