1966. Упевнена перемога над московськими одноклубниками в чемпіонському сезоні

1966. Упевнена перемога над московськими одноклубниками в чемпіонському сезоні

Здобувши у восьми перших турах шість перемог та двічі зігравши внічию, підопічні Віктора Маслова очолювали турнірну таблицю - щоправда, ділячи перше місце зі «Спартаком» та випереджаючи москвичів лише завдяки фантастичній різниці м'ячів (22: 2).

Не зазнали кияни особливих складнощів і в домашньому поєдинку з одноклубниками з Москви. 55 тисяч глядачів, що зібралися на трибунах Центрального стадіону в Києві, стали свідками яскравої атакуючої гри у виконанні своїх улюбленців.

Відкрити рахунок господарям вдалося в середині першого тайму. Бишовець зосередив на собі увагу захисників суперника, пішовши в правий фланг, після чого було зроблено блискуче переведення на протилежний край. Хмельницький наздогнав м'яча, що йшов за лицьову, та накинув у воротарський майданчик, звідки Медвідь заніс його фактично в порожні ворота.

1398244798907910072

Отримавши перевагу, кияни продовжували атакувати, не роблячи акценту на будь-кому з футболістів. Легко, вільно наша команда створювала небезпечні моменти, причому загроза могла прийти з будь-якої ділянки поля, але рахунок довго залишався незмінним.

Ну а фактично зняти всі питання про переможця підопічним Віктора Маслова вдалося на 69-й хвилині. Хмельницький на швидкості обійшов двох суперників, після чого був збитий одним із них у штрафному майданчику, і Мунтян чітко реалізував пенальті, розвівши м'яча та воротаря по різних кутах.

За кілька днів «Спартак» втратить очки, зігравши вдома внічию з «Араратом», і «біло-сині» одноосібно очолять турнірну таблицю. Перше місце кияни нікому не віддадуть до самого фінішу, вдруге в історії ставши чемпіоном СРСР.

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Москва) – 2:0 (1:0)

25 травня 1966 року. Київ. Центральний стадіон. 55000 глядачів.

«Динамо» Київ: Рудаков, Щегольков, Соснихін, Турянчик, Островський, Мунтян, Медвідь, Біба, Поркуян, Бишовець, Хмельницький.

«Динамо» Москва: Ракитський, Іванов, Зиков, Глотов, Маслов, Анічкін, Кох, Вшивцев, Авруцький, Короленков (Бобков, 46), Фадєєв.

Голи: Медвідь (24), Мунтян (69, з пенальті).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер