Бетао: «Карпати» зараз сильніші, ніж рік тому»

Бетао: «Карпати» зараз сильніші, ніж рік тому»

Напередодні виїзного поєдинку з «Карпатами» динамівці провели відкрите тренування, перед початком якого наставник команди Юрій Сьомін поспілкувався з журналістами. У занятті брали участь загалом 18 гравців:

Воротарі: Шовковський, Коваль, Богуш

Захисники: Попов, Ель Каддурі, Юссуф, Бетао, Данило Сильва, Несмачний.

Півзахисники: Вукоєвич, Гусєв, Єременко, Алієв, Гармаш.

Нападники: Шевченко, Мілевський, Ярмоленко, Кравець.

Після травм продовжують відновлюватися Тарас Михалик та Мілош Нінкович. Невеликого ушкодження зазнали Леандро Алмейда та Євген Хачеріді. Також не брав участі в тренуванні Роман Зозуля.

За відсутності захисників на місце в центрі оборони в майбутній грі з «Карпатами», можливо, вийде Бетао. Перед початком тренування бразилець розповів про перспективи – як свої, так і командні:

- У Львові безперечно буде важко. Але нашій команді потрібні три очки, а для цього потрібно виконати багато роботи. Всі хлопці готуються й хочуть завершити чемпіонат на другому місці.

- Якщо на срібні медалі навряд чи хтось зможе претендувати, то за третє місце боротьба в самому розпалі?

- Так. «Карпати», «Металіст» і «Дніпро» – хороші, сильні команди. Не беруся прогнозувати, хто з них у результаті виявиться бронзовим призером. Але боротьба буде хорошою.

- Вам уже неодноразово доводилося грати з «Карпатами». Чим ця команда запам’яталася?

- Це сильний суперник, який грає компактно, всі гравці згуртовані, діють разом. У львів’ян хороша оборона. Тому, вважаю, зараз «Карпати» сильніші, ніж рік тому. Вони постійно прогресують, і наступного року, на мій погляд, можуть піднятися ще вище в турнірній таблиці.

- У «Карпатах» грає нападник Батіста. Ви знайомі з ним особисто?

- Усі знають, що він хороший нападник, минулого року забив нам гол. Тому з ним потрібно грати обережно. Гадаю, ми поспілкуємося з ним до чи після матчу.

- Зараз «Динамо» проводить матчі один раз на тиждень. Такий графік дає більше часу для відпочинку?

- Особисто мені більше подобається, коли матчі кожні три-чотири дні, як у Бразилії. Граючи же раз на тиждень мимоволі розслабляєшся, а це погано.

- Останнім часом ви частіше виходите на заміну. Легко перелаштовуєтеся, якщо доводиться грати не на своїй позиції?


- У захисті я можу грати де завгодно: на обох флангах чи в центрі. Я просто хочу допомагати команді. Готовий виконувати все, що говорить тренер.

- Вам не здається, що оптимальна для вас позиція в центрі оборони, адже на фланзі потрібна швидкість…

- У Бразилії я завжди грав центрального захисника. Мабуть, тут я себе почуваю найбільш комфортно. Але як я вже сказав, готовий грати, де скаже тренер.

- Які завдання ставив перед вами тренер, коли ви виходили на заміну в матчі з «Шахтарем»?

- У Юссуфа виникли проблеми, Сьомін сказав мені виходити на поле і грати, як завжди щільно. Персонально я не мав нікого опікати.

- Наскільки важко було динамівським бразильським захисникам впоратися зі співвітчизниками донецької атаки?

- Було дуже складно, вони швидкі, технічні і справді є лідерами атак «гірників». Через них будується вся гра. Тому «Шахтар» настільки потужний зараз.

- У зв’язку з тим, що у вас останнім часом не так багато ігрової практики, чи плануєте поговорити з президентом, щоб він вас відпустив до Бразилії?

- Ні. Команда – це не 11 футболістів, а 20. І всі вони мають бути готовими. Я буду намагатися зарекомендувати себе на зборах, щоб вибороти місце у стартовому складі. Для мене це не є проблемою, я вже не молодий, знаю, чого хочу, потрібно трохи терпіння. Коли тренер дає шанс, я маю бути готовим.

- У молодіжній команді «Динамо» є молодий хлопець Леонардо да Сильва. Ви його знаєте?

- Я з ним познайомився вже в Києві, але ми не так часто бачимося. Він живе на базі, я – в місті, часто в нас не співпадають тренування. Що стосується російської мови, у нас є перекладач, я же просто гравець (посміхається).

- Як ви провели вихідні дні, пов’язані з 1-м травня?

- У нас у Бразилії День солідарності працюючих святкується лише один день. У команді в нас якраз був вихідний, і я провів його вдома, із сім’єю. Спілкування з дружиною і дитиною завжди додають мені позитивних емоцій.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер