Суперкубок України. «Шахтар» - «Динамо» - 3:0. Звіт про матч

Суперкубок України. «Шахтар» - «Динамо» - 3:0. Звіт про матч

У середу, 22 вересня, в Києві на НСК «Олімпійський» у боротьбі за Суперкубок України зійшлися гранди вітчизняного футболу - донецький «Шахтар» та київське «Динамо».

Перед початком поєдинку за почесний трофей були відзначені індивідуальними нагородами найкращі за підсумками минулого сезону. У «Динамо» красиві статуетки дісталися трьом футболістам - Віталію Буяльському (найкращий гравець УПЛ), Георгію Бущану (найкращий воротар), Іллі Забарному (найкращий молодий гравець), а також наставнику Мірчі Луческу (найкращий тренер).

Що стосується стартового складу, то румунський фахівець здивував вибором нападника, уперше в сезоні випустивши з перших хвилин на поле Супрягу. Напевно, розрахунок робився на те, що «Динамо» гратиме другим номером, і за такої гри швидкісні якості Владислава мали допомогти.

І, варто сказати, перший реальний момент у матчі створив саме форвард «Динамо». Супряга уникнув офсайду, прийнявши м'яча на лівому куті воротарського майданчика, і пробив по воротах - «гірників» врятувала лише стійка. Буквально за кілька хвилин забійний момент був у Буяльського, який замикав навіс Кендзьори з правого флангу, але Пятов у блискучому стилі парирував м'яч, що летів під поперечину.

Утім, номінальним господарям вдалося поступово відсунути гру від своїх воріт, а після завершення півгодини й узагалі відкрити рахунок у матчі. Причому гол вийшов доволі курйозним - після подачі Додо з правого флангу Кендзьора у спробі вибити м'яча лише скинув його на Траоре, і форвард «Шахтаря» головою навісним ударом відправив м'яча точно під стійку - 1:0.

Динамівці зробили спроби відразу ж відігратися, але дальньому удару Шапаренка забракло влучності, а Буяльський банально не влучив по м'ячу, замикаючи простріл Кендзьори. Ближче до кінця тайму арбітру довелося кількома жовтими картками «згасити» надмірні емоції футболістів, а ось голів до перерви глядачі більше не побачили.

З поновленням гри «гірники» буквально відразу же могли подвоїти свою перевагу, але удар Степаненка з-за меж штрафного майданчика прийняла на себе стійка. Утім, мінімальною перевага «Шахтаря» залишалася недовго. На 53-й хвилині Педріньйо перехопив м'яча в центрі поля, моментально запустив Ісмаїлі по лівому флангу, бразилець зручно прострілив на лінію воротарського майданчика, тим самим «відігравши» Бойка та Забарного, і Траоре буквально з метра відправив м'яча в порожні ворота - 2:0 .

Ну а фактично «точку» в матчі поставив Алан Патрік. Бразилець перехопив м'яча на своїй половині поля, протягнув до чужого штрафного майданчика та ударом метрів із 22-х пробив точно в дев'ятку - 3:0.

До завершення поєдинку залишалося півгодини ігрового часу, але спроби «біло-синіх» забити хоча б гол престижу успіхом не увінчалися. З моментів, які спадають на думку, варто відзначити удар Циганкова над поперечиною, який замикав простріл Караваєва з правого флангу, а також удар Гармаша в сітку із зовнішнього боку від лівого кута штрафного майданчика.

У підсумку, перемога «Шахтаря», який уперше за останні чотири роки завойовує почесний трофей. Тепер у колекції кожного з клубів по дев'ять виграних Суперкубків України.

Суперкубок України-2021

22.09.2021. Київ, НСК «Олімпійський»

«Шахтер» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 3:0

«Шахтар»: Пятов, Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі (Кривцов, 67), Степаненко (Маркос Антоніо, 78), Майкон, Марлос (Соломон, 67), Алан Патрік, Педріньйо (Конопля, 88), Траоре (Сікан, 78).

«Динамо»: Бойко, Кендзьора (Караваєв, 66), Сирота, Забарний, Миколенко, Сидорчук (Андрієвський, 66), Шапаренко, де Пена (Вітіньйо, 70), Циганков, Буяльський, Супряга (Гармаш, 66).

Голи: Траоре (30, 54), Алан Патрік (61).

Попереджені: Алан Патрік (39), Кривцов (77), Педріньйо (88) – Буяльський (42), де Пена (43), Шапаренко (63), Сирота (71), Циганков (79), Забарний (90+1).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер