У стані суперників. Поразка АЕКа, мінімальні перемоги «Фенербахче» та «Ренна»

У стані суперників. Поразка АЕКа, мінімальні перемоги «Фенербахче» та «Ренна»

У суботу та неділю свої поєдинки в національних чемпіонатах провели суперники «Динамо» у квартеті В Ліги Європи – «Фенербахче» та «Ренн» святкували перемоги, а АЕК мінімально поступився.

Найближчий суперник «Динамо» в Лізі Європи - кіпрський АЕК, у гості до якого кияни вирушать 27 жовтня, повернувся «на щиті» з виїзного поєдинка проти АПОЕЛа, не змігши здобути жодного очка. Команда з Ларнаки поступилася з мінімальним рахунком 0:1, пропустивши єдиний м’яч наприкінці першого тайму від Доніса. 

Наразі, здобувши 13 очок у 8-ми турах, АЕК опустився на 5-у сходинку у турнірній таблиці національної першості, перебуваючи на відстані семи очок від лідера – «Пафоса».

Свій наступний матч у чемпіонаті АЕК проведе після зустрічі із динамівцями – 30-го жовтня вдома проти «Карміотісси».

Перший дивізіон Кіпру, 8-й тур

АПОЕЛ - АЕК Ларнака - 1:0 (1:0)

Склад АЕКа: Пірич, Росалес (Олатуньї, 85), Томович, Ангел Гарсія, Ледес, Мілічевич, Гурско (Рафа Лопес, 68), Альтман (Асанте, 79), Понс, Наум (Фарай, 68), Трічковські (Ромо, 46).

Гол: Доніс (41).

***

«Фенербахче» теж зіграв свій матч чемпіонату у суботу. «Канарки» вдома мінімально перемогли одного з лідерів турецької Суперліги - команду «Істанбул Башакшехір» з рахунком 1:0. Долю поєдинку вирішив єдиний м’яч, який наприкінці поєдинку забив Россі – через 10 хвилин після того, як він вийшов на заміну.

Набравши 23 очок у 10-ти матчах Суперліги, «Фенербахче» піднявся на першу позицію та наразі очолює турнірну таблицю. Всього на одне очко від нього відстає «Адан Демірспор», який провів на гру більше. 

Із київським «Динамо» турки зустрінуться в заключному турі групового етапу Ліги Європи - 3 листопада в Кракові. 

Суперліга Туреччини, 11-й тур

«Фенербахче» - «Істанбул Башакшехір» - 1:0 (0:0)

Склад «Фенербахче»: Байиндир, Азіз, Густаво Енріке, Салаї, Кахведжі (Мор, 74), Лінкольн, Креспу, Кадиоглу (Осаї-Семюел, 90+1), Юксек (Арау, 67), Валенсія (Педру Жоау, 74), Батшуаї (Россі, 74).

Гол: Россі (84).

***

Після звитяги над київським «Динамо» (1:0) в Лізі Європи французький «Ренн» продовжує штампувати перемоги і в національному чемпіонаті. Обігравши в минулому турі вдома «Ліон»,  цього разу кривдники нашої команди на виїзді впоралися із «Анже» та довели безпрограшну серію до 12-ти матчів у всіх турнірах.

Однак, як і в минулому матчі, перемога далася «Ренну» нелегко. Наприкінці першого тайму з передачі Буріжо зміг відзначитися Гуїрі, а на початку другого «Анже» зрівняв рахунок зусиллями Салама. Вирвати перемогу «червоно-чорним» вдалося лише на останніх хвилинах поєдинку. Вже у компенсований час звитягу своїй команді приніс Майєр, який вийшов на заміну у другому таймі.

Після 12-ти турів «Ренн» набрав 24 очки та посів четверту сходинку у турнірній таблиці Ліги 1. Відставання у 8 очок від лідера – ПСЖ – збереглося, а «Ланс» і «Лорієнт» випереджають бретонців на три очки, маючи у своєму активі по 27 залікових пунктів.

Ліга 1, 12-й тур

«Анже» - «Ренн» – 1:2 (0:1)

Склад «Ренна»: Манданда, Траоре, Ву, Теате, Трюффер (Мелінг, 77), Буріжо (Майєр, 68), Шека, Таїт, Терьє (Сулемана, 77), Гуірі (Дуе, 68), Калімуендо (Аблін, 86).

Голи: Салама (53) – Гуїрі (43), Майєр (90+3).

*Фото - ФК «Фенербахче», ФК «Ренн».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер