U-19. 2-й етап. 12-й тур. «Динамо» – «Шахтар» – 0:1

U-19. 2-й етап. 12-й тур. «Динамо» – «Шахтар» – 0:1

Команди розташувалися поруч у турнірній таблиці, донетчани – на другому місці, динамівці – на третьому. Причому, розділяли команди лише чотири очки. Звичайно, господарі прагнули скоротити це відставання до мінімуму. Нагадаємо, що перший матчу Донецьку завершився нічиєю 0:0.

У Чапаївці встановилася чудова сонячна погода, стовпчики термометрів фіксували 13 градусів тепла.

Гра розпочалася не в надто високому темпі. Господарі виконали кілька стандартних положень, а гості завдали удару з лівого краю штрафного майданчику – Вадим Солдатенко впорався.

Ближче до середини тайму підопічні Олексія Герасименка притиснули суперника до його воріт. Владислав Любко чудово подав штрафний із правого флангу на дальню стійку, де Сергій Чоботенко головою переправляв м’яча в площину воріт, але голкіпер виявився на місці. У відповідь Арендарук справа міг зробити дуже небезпечну передачу, на яку вже чекав Глущук, але Вадим Шевчук у своєчасному чистому підкаті вибив м’яча.

У динамівців добре працювали фланги – навіси справа у виконанні Ігоря Нечая були вкрай небезпечними, але Оресту Кузику та Олексію Щебетуну щоразу не вистачало зовсім трохи, щоб переправити м’яча у ворота. Заважали або високі захисники «Шахтаря», або наш гравець не опинявся в потрібному місці. Саме за це, зокрема, Кузик отримав за це на горіхи від тренера.

Відчувалося певне нервове напруження в діях обох команд, утім разом із тим гравці були доволі зосередженими – жодній із команд не можна було віддати перевагу. В одному з епізодів гості провели затяжну атаку, впродовж якої кілька разів намагалися пробити по воротах. Минуло близько хвилини, поки динамівці нейтралізували загрозу.

Початок другого тайму залишився за донетчанами. Вони кілька разів завдавали небезпечних ударів із вигідних позицій, і лише неточність Глущука та Арендарука, а також реакція Солдатенка допомогли динамівцям уникнути неприємностей. Біля протилежних воріт Щебетуну не вистачило кількох сантиметрів, щоб відгукнутися на простріл із правого флангу.

У середині другого тайму «Шахтарю» вдалося провести результативну атаку. Борячуку дозволили прийняти м’яча та наблизитися по центру до штрафного майданчика, з лінії якого він пробив точно в правий кут воріт Солдатенка.

Після цього динамівці намагалися взяти м’яча під контроль, а донетчани докладали зусиль, щоб забити ще один м’яч. І були близькими до успіху, коли Борячук змусив помилитися захисника, вийшов до воріт, але, на щастя, не влучив у площину – м’яч пролетів поруч зі стійкою.

У компенсований час господарі ледь не забили дальнім ударом майже з центра поля, та знову забракло влучності…

U-19. 2-й етап. 12-й тур

07.05.2014. м. Чапаївка, НТБ «Динамо». 120 глядачів

«Динамо»  «Шахтар»0:1 (0:0)

«Динамо»: Солдатенко (к), Шевчук, Приймак, Чоботенко, Тимчик, Нечай (Тарануха, 57), Любко (Книш, 70), Кузик, Оріховський (Душин, 65), Петров (Казаков, 51), Щебетун.

«Шахтар»: Кудрик, Кирюханцев, Безуглий, Матвієнко, Філін (Сагайдак, 58), Вачиберадзе (Русин, 38), Арендарук, Габелок (к), Борячук, Глущук (Янко, 80), Коверник.

Гол: Борячук (71).

Попереджені: Янко (83), Сагайдак (90+2).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер