Віталій КУЛИБА: «Важливо, щоб футболісти відпочили не лише фізично, а й емоційно»

Віталій КУЛИБА: «Важливо, щоб футболісти відпочили не лише фізично, а й емоційно»

Детальніше про те, з чого він складається та в які терміни його необхідно виконувати, розповів тренер із фізпідготовки головної команди «Динамо» Віталій Кулиба:

- Хлопці почнуть тренуватися з 27 грудня. План розрахований приблизно на 8-9 тренувань до виходу з відпустки. Це допоможе футболістам бути в хорошій формі перед початком зимових тренувальних зборів, а також така робота сприяє запобіганню травм та підтримці функціонального стану на потрібному рівні. Перший тиждень тренувань розрахований на загальну підготовку, а другий – на більш спеціалізовану. Ми сподіваємося на професіоналізм гравців, більшість із них цю роботу сумлінно виконують, а якщо ні, це відразу ж помітно, як тільки вони починають тренуватися з командою.

Тренування за індивідуальними завданнями складаються з кількох частин: вправи на розвиток сили ніг та верхнього плечового поясу, витривалість, стабілізацію м'язів та баланс. Ці плани приблизно схожі у всіх, занадто великих навантажень там немає – просто підтримуючий режим. Індивідуальні програми ні для кого не є новими. Навіть ті молоді футболісти, які нещодавно грають у першій команді, отримували подібні завдання й у молодіжному складі.

Виходить, чистого відпочинку у хлопців буде два тижні, думаю, цього часу їм буде достатньо, щоб відновитися не лише фізично, а й емоційно, адже важливо відволіктися, переключитися та відпочити морально – це має навіть більше значення. А потім почнеться поступова підготовка, але з досвіду можу сказати, що вже днів за десять наші динамівці починають сумувати за м'ячем.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер