Володимир Пятенко: «Наша мета – піднятися якомога вище у турнірній таблиці»

Володимир Пятенко: «Наша мета – піднятися якомога вище у турнірній таблиці»

Головний тренер жіночої команди «Динамо» Володимир Пятенко в інтерв'ю офіційному сайту «біло-синіх» розповів про підготовку до другої половини сезону.  

- 9 січня ми вийшли з відпустки, було перше тренування. Займаємось в одноразовому режимі до 21 січня. Зараз триває селекційний збір: проведемо тести, медогляд. З 24 січня розпочнемо повноцінні дворазові тренування. 20-21 січня зіграємо контрольну гру, попередньо є суперник, але ще це питання вирішується. До другої половини сезону готуватимемося у Києві, на базі «Динамо» у Віті-Литовській. 

- У яких кондиціях та настрої дівчата повернулися до розташування команди?  

- Все дуже добре, дівчата відпочили, посвіжіли, трохи набрали вагу, працювати готові. 

- Чи є кадрові зміни – чи побачимо ми новачків?  

- Поки що ні, але посилення складу потрібне, такі завдання вирішуємо. Потенційні гравці приїжджають, ми їх переглядаємо. Робота триває повним ходом.

- Як оціните першу половину сезону? 

- Загалом дуже навіть непогано, і знову ж таки, дівчата звикали до інших вимог. Це Вища ліга України, де швидкості швидші, суперники інші. Дівчата втягувалися, гадаю, що на четвірку команда провела перше коло.  

- За результатами першої половини сезону ви увійшли до топ-4 команд – результат сам за себе говорить? 

– Суперники у нас серйозні, «Ворскла», «Кривбас» – лідери чемпіонату, там грають збірниці, дорослі футболістки. Ми хочемо замахнутися на трійку найкращих, але для цього нам потрібне посилення та провести велику роботу. Наша мета – піднятися якомога вище у турнірній таблиці.  

- Як ви почуваєтеся у жіночому футболі?  

- Почуваюся як у жіночому футболі (сміється). Проблеми є, але я вже говорив про це. У жіночому футболі не такі швидкості, техніка, як у чоловічому футболі, є проблема зі школами, академіями, але тішить, що дівчата мають зовсім інше бажання прогресувати в хорошому сенсі. Дівчата швидко вбирають усі знання, розуміють вимоги – це величезний плюс.  

- Чи немає в «Динамо» ідеї створення жіночої академії?  

- На рівні «Динамо» поки що немає, а от на рівні нашого коледжу ОКІП, ми вже набираємо другу команду, працюємо, набір йде. Хочемо у кожному віці створити свою команду, як у юнацькому футболі. Але це вже не ідея, а результат нашої роботи. 

- Все більше зростає попит на кваліфікованих, навчених футболісток. Чемпіонат розвивається? 

- Знову ж таки, я можу тільки порівнювати Першу лігу та Вищу. У Вищій – інший рівень, інший попит, підвищений інтерес до команд. На жаль, останнім часом зникли деякі клуби, через війну хтось поїхав закордон. Але за рахунок команд, які були створені нещодавно – «Шахтар», «Динамо», «Дніпро-1», «Верес» (раніше «Костопіль» називався), рівень чемпіонату тримається.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер