Юнацька Ліга УЄФА. «Динамо» – «Барселона» – 4:1. Звіт про матч

Юнацька Ліга УЄФА. «Динамо» – «Барселона» – 4:1. Звіт про матч

У вівторок, 2 листопада, на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського пройшов матч 4-го туру групового етапу Юнацької Ліги УЄФА між київським «Динамо» та каталонською «Барселоною».

Два тижні тому команди в Барселоні розписали «мирову» (0:0), не реалізувавши по ходу поєдинку жодного зі створених моментів. Тренерський штаб «біло-синіх» вирішив не робити зміни у стартовому складі порівняно з тим матчем, довірившись із перших хвилин тим самим 11 футболістам.

І вже на другій хвилині рахунок було відкрито. Діалло отримав м'яча на лівому краю штрафного майданчика, обіграв суперника та влучним ударом у дальній кут транзитом від стійки відправив м'яча до сітки – 1:0.

Після цього «біло-сині» дозволили супернику взяти м'яч під свій контроль, при цьому самі сподівалися на контратаки. І цілком могли подвоювати свою перевагу, коли Попов та Діалло в дотик замикали прострільні передачі партнерів, але в обох випадках надійно зіграв воротар каталонців, а ще в одному епізоді Волошин із забійної позиції пробив занадто слабо.

«Барселона» наочно продемонструвала, що в поєдинках із нею не можна розслаблятися ані на секунду, і зрівняла рахунок. Партнери розрізною передачею кинули Фуентеса в прорив лівим флангом, той на швидкості обійшов Бенедюка та пробив повз Нещерета, який кинувся на перехоплення, – 1:1. До речі, цей гол став першим, пропущеним підопічними Ігоря Костюка у цьому груповому турнірі.

Щоправда, за кілька хвилин гості опинилися в незавидному становищі. Акомач, послизнувшись на вологому газоні, вирішив у падінні головою (!) збити Бражка, за що отримав друге попередження та залишив свою команду в меншості.

А перед самою перервою «біло-сині» забили надважливий «гол у роздягальню». Після навісу Волошина з правого флангу Попов виграв позиційну боротьбу у захисника та головою пробив точно в дальній кут поруч зі стійкою – 2:1.

Після перерви, маючи на одного гравця більше, динамівці намагалися не підпускати суперника до своїх володінь, граючи на перехопленні вже на чужій половині поля. І моменти здебільшого виникали біля воріт гостей – зокрема, Діалло не зміг підлаштуватися під верхову подачу, щоб точно пробити головою з кількох метрів, а ще в кількох епізодах лише самовіддані дії захисників завадили Волошину та Попову завдати результативних ударів із меж штрафного майданчика.

Помітно полегшили собі завдання підопічні Ігоря Костюка на 66-й хвилині. Після розіграшу кутового м'яч був доставлений на лівий кут штрафного майданчика, Царенко оцінив ситуацію та виконав ідеальний навіс на лінію воротарського майданчика, а там Дячук вискочив з-за спин своїх колег по амплуа з «Барселони» та головою переправив м'яча до сітки з близької відстані - 3:1

На куражі «біло-сині» продовжували атакувати. Воротар каталонців парирував удар Діалло, Бражко не зміг влучити у ворота, а Яцику не пощастило, коли м'яч після його удару з лінії штрафного голкіпер парирував у стійку власних воріт. Але четвертий м'яч усе ж таки влетів у ворота каталонців. Динамівці розіграли зразкову атаку, Яцик прострілив від правого краю штрафного майданчика, і Діалло в дотик пробив метрів із восьми – м'яч зачепив захисника «Барселони», дезорієнтувавши воротаря, та влетів до сітки.

У підсумку, 4:1 – впевнена перемога «Динамо», яка дозволяє «біло-синім» продовжувати очолювати турнірну таблицю, набравши 10 очок. Щоправда, «Бенфіка» відстає лише на один бал, і в наступному поєдинку проти «Баварії», який відбудеться 23 листопада, підопічним Ігоря Костюка також потрібно обов'язково перемагати.

Юнацька Ліга УЄФА, груповий турнір, 4-й тур

«Динамо» – «Барселона» – 4:1 (2:1).

02.11.2021. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо»: 1. Нещерет, 8. Бенедюк, 4. Боль, 14. Дячук, 2. Вівчаренко, 17. Бражко, 11. Царенко (5. Скрипник, 90+2), 6. Яцик, 10. Волошин (22. Малиш, 89), 30. Діалло (23. Ель Хамліхі, 86), 7. Попов (9. Горбач, 90+2).

«Барселона»: 1. Рафус, 2. Хуанола (17. Педрола, 56), 3. Алмейда (12. Валле, 73), 4. Ріад, 5. Сола, 6. Касадо, 10. Альба (18. Луцці, 73), 8. Гаррідо (14. Касас, 84), 7. Акомач, 11. Фуентес, 9. Барбера (16. Бах, 84).

Голи: Діалло (2, 83), Попов (45+1), Дячук (66) – Фуентес (37).

Попереджені: Діалло (26), Бенедюк (54), Вівчаренко (68), Попов (76), Ель Хамліхі (83, не на полі) – Сола (13), Акомач (26), Педрола (85).

Вилучений: Акомач (40, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер