Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Аби грати в Лізі чемпіонів, потрібно показувати на футбольному полі трохи більше, ніж ти вмієш»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Аби грати в Лізі чемпіонів, потрібно показувати на футбольному полі трохи більше, ніж ти вмієш»

- Почали агресивно, забили швидкий гол. Але коли озвучували план на гру, просили не лише агресивно почати, а й не зупинятися, високо зустрічати. А ми чомусь почали робити не крок уперед, а крок назад.

Три м'ячі то ми забили вдома, але індивідуальні помилки в обороні перекреслили все. Тому що чим вищий рівень, тим швидше за такі помилки суперник карає.

- Коли ми вже побудуємо команду, яка зможе грати в Лізі чемпіонів?

- Щороку в нас нові надії. На ці шість ігор ми обрали 14-15 футболістів, які мали дати результат. Переважно це досвідчені футболісти, гравці національних збірних. Але на превеликий жаль, розчарування, і ваше, і наше, як я сказав хлопцям, вони віддавалися повністю, є певний рівень майстерності, але для того, щоб грати в Лізі чемпіонів, потрібно показувати на футбольному полі трохи більше, ніж ти вмієш.

Характер, боротьба - так, були, але є ще технічні моменти, помилки, яких ми припускалися при переходах з атаки до оборони. Гра в обороні взагалі не підлягає жодній критиці. В основному в цьому моя вина, потрібно було задіяти більше наших футболістів. Того ж Шабанова, водночас дати відпочити Кадару. Зазвичай від нього йде перший пас, але сьогодні він грав дуже повільно.

Кожному потрібно все переосмислити. Я готовий до будь-якої ситуації, але й футболісти теж мають працювати над собою, аби стати сильнішими.

- Ви замінили Вербича, бо він втомився і був не готовий більше грати?

- Йому здавалося, що він ще може грати. Але вже було помітно, що він бігає на п'ятках. Він потрапив у таку ситуацію, коли він уже і вперед не встигав, і в обороні його не було. Можливо, його можна було залишити суто для гри на атаку. Але їхній 77 номер активно підключався за рахунку 2:1. Той самий Жерсон був більше готовий.

- Коли ви проводили заміну після вилучення, чи були думки замінити когось із гравців атакуючого плану?

- Заміна після вилучення була спланована заздалегідь. Флангові гравці виглядали свіжішими. Вітя Циганков додав у другому таймі дуже сильно. Рахунок був не на нашу користь, і нам потрібно було ризикувати, прибирати одного з опорних півзахисників. Так, ми трохи пересунули в середину де Пену, аби він допомагав обороні. Але ми ризикували. Можливо, цей ризик виявився невиправданим.

- Незважаючи на хорошу гру вашої команди у сьогоднішньому матчі, чи буде підніматися питання про вашу можливу відставку?

- Ви знаєте, коли перший іспит не складаєш, до другого можуть не допустити... Ми все обговоримо з президентом.

- Чому така повна довіра до Родрігеса й недовіра до Гармаша? Адже Гармаш проявив себе добре в матчі з "Шахтарем"...

- Довіра є до всіх футболістів. Але є стратегія на гру. Родрігес більш атакуючий футболіст, більш націлений на ворота. А Денис корисний, коли підключається з глибини. Я прийняв таке рішення, я за нього відповідаю. Чому ми освіжили центральну зону, випустивши трикутник Шепелєв - Буяльський - Андрієвський? Тому що вони більш ігровики, можуть і м'яча притримати. У Саші хороший перший пас. Ми його замінили лише тому, що нам потрібен був гравець, який діє вище. У другій половині першого тайму в нас один Жерсон був між двома центральними захисниками, а п'ятірка півзахисників опускалася нижче. Хоча ми просили й того ж Буяльського вище підніматися, і Сашу Андрієвського. Але вже коли заміни провели, підняли вище Вітю, почали вище зустрічати суперника. А довіра є до всіх наших футболістів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер