Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Важливість кожної гри для нас колосальна – як у Лізі Європи, так і в чемпіонаті та Кубку України»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Важливість кожної гри для нас колосальна – як у Лізі Європи, так і в чемпіонаті та Кубку України»

- Зараз у «Динамо» серія з п'яти домашніх матчів. Є втрати, зокрема травмований Бурда, на попередній прес-конференції ви казали про Кадара. Чи буде шанс у Самбрано?

- Ви хочете, щоб у нас ще хтось травму отримав? Навряд чи ви його побачите на полі. Якщо хочете подивитися на нього, можете подивитися на його гру за збірну Перу.

- Соль в одному інтерв'ю сказав, що Вербич уже викупив половину квитків у ложу на домашню гру «Копенгагена» з «Динамо». Який настрій у Беньяміна перед грою зі своєю колишньою командою?

- Це питання краще поставити самому Беньяміну. Я в нього не цікавився. Він професіонал, і готується не лише на свою колишню команду, але насамперед на матч Ліги Європи. Не знаю, які в нього будуть почуття. Напевно, там залишилося не так багато гравців, з якими він грав раніше. Але це гра не Вербича проти «Копенгагена», а «Динамо» проти «Копенгагена».

- Завтра буде судити арбітр із Туреччини. Чи довели ви до своїх підопічних манеру його суддівства?

- Я в принципі ніколи не обговорюю суддівство. Вважаю, що це зайве. Команда завжди має бути дисциплінованою на полі – і в плані гри, і в плані поведінки. Тому, хто буде судити, для нас не має жодного значення.

- Можете охарактеризувати «Копенгаген»? Які сильні та слабкі сторони у команди?

- Насамперед, добре готова фізично. Дисциплінована, за підбором гравців доволі рівна. Надає перевагу не індивідуальному, а колективному футболу. Щоб цю команду перемагати, необхідно не лише, так би мовити, перебігати, а й переграти її.

- Поки продано не так багато квитків, як хотілося би. Що б ви хотіли побажати 12-му гравцеві?

- Звичайно ж, як тренер, хотів би побажати, щоб ця гра пройшла для них якомога спокійніше. Але завтра побачимо, як вийде – це футбол. Звичайно, ми чекаємо підтримки, повних трибун, тому що це дуже важливо для нас. А те, що не так багато продано квитків, у цьому, насамперед, наша провина. І ми маємо виправлятися своєю грою та результатами в кожному матчі.

- Зараз буде серія відповідальних важких матчів – у Лізі Європи, з «Шахтарем» у Кубку та чемпіонаті. Чи можна назвати цей період ключовим?

- Звичайно, можна. Але хіба попередній відрізок був менш важливим або відповідальним? Важливість кожної гри для нас колосальна, і розділяти їх складно. Необхідно йти поступово, від матчу до матчу, і досягати результату в кожному з них. Важливість кожного поєдинку важко недооцінити або переоцінити.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер