»Динамо» – «Ворскла» – 0:0 (по пен. 4:2). Суперкубок повертається до Києва

»Динамо» – «Ворскла» – 0:0 (по пен. 4:2). Суперкубок повертається до Києва

З перемоги розпочав кар'єру на посаді головного тренера «Динамо» Валерій Газзаєв! У матчі-відкритті сезону, в поєдинку за Суперкубок України з полтавською «Ворсклою», динамівці в основний час зіграли внічию 0:0, перемігши суперника в серії післяматчевих пенальті. Традиційно на висоті опинився голкіпер киян Олександр Шовковський. Його блискуча гра в воротах, а також точні удари польових гравців принесли «Динамо» четвертий в історії трофей Суперкубка України. Це найкращий показник – у найближчого і єдиного конкурента, донецького «Шахтаря», в активі два престижних кубки.

Стартовий склад «Динамо» був вельми очікуваний, враховуючи невеликий вибір виконавців. Місце у воротах зайняв Шовковський, у центрі захисту розташувалися Бетао і Хачеріді. На правому фланзі оборони вийшов універсальний Єременко, на лівому Ель Каддурі. Господарі центру поля – Вукоєвич і Гіоане. Творчі функції покладалися на Алієва, а атакувальну міць склали Мілевський, Ярмоленко і Гусєв, причому двоє останніх вели гру з лівого і правого флангів відповідно. В середині першого тайму Валерію Газзаєву довелося вносити корективи – через травму поле залишив Алієв. З креативних півзахисників, а на лаві запасних з таких знаходилися Кравченко, Корреа і Нінкович, наставник «Динамо» зупинив вибір на першому. І, в цілому, не помилився. Сергій не відразу увійшов до гри, але в другому таймі завжди знаходився в епіцентрі подій, кілька разів загрожував воротам полтавчан, забив у серії післяматчевих пенальті.

Гра «Динамо» в звітному поєдинку була далека від бажаної. Це і зрозуміло - команда проводить перший матч в сезоні, після важкого двотижневого підготовчого збору, використовуючи нову тактичну схему. Не варто забувати про переповнений лазарет, що істотно звужує діапазон дій наставника. Як відзначив Газзаєв, показувати свій найкращий футбол, тобто вийти на так званий «пік форми», динамівці мають у середині вересня, до початку кваліфікації Ліги чемпіонів. Логічно, що побачити щось надприроднє в поєдинку з «Ворсклою» було маловірогідно. Проте вже зараз помітно, що гравці добре попрацювали на передсезонному зборі і перебувають у непоганому функціональному стані. Весь матч велася жорстка боротьба на високих швидкостях, з великою кількістю єдиноборств. В жодному з компонентів кияни не поступилися супернику. Єдине, не змогли результативно завершити одну з багатьох небезпечних атак. У першому таймі в стійку поцілив Мілевський, із метра не встигнув переправити м'яча у ворота Гусєв. Після перерви двічі мав забивати Нінкович, небезпечних ударів завдавали Ель Каддурі і все той же Мілевський. Варто віддати належне і відмінно підготовленому колективу Миколи Павлова. Якщо в цілому на полі домінували динамівці, то початок другого тайму був за полтавчанами. В одному з епізодів лише стійка врятувала ворота Шовковського від вірного гола. Незважаючи на відсутність забитих м'ячів, поєдинок приніс задоволення шанувальникам футболу.

«Динамо» в першому ж матчі сезону вибороло престижний трофей, а позолочений Кубок над головою підняв новоспечений капітан – Артем Мілевський. Так тримати, динамівці! Успішного продовження в тривалому і непростому сезоні.

 

ДИНАМО – ВОРСКЛА – 0:0

«Динамо»:
1.Шовковський, 11.Єременко, 3.Бетао, 34.Хачеріді, 30.Эль Каддурі, 5.Вукоєвич, 4.Гіоане (36.Нінкович, 59), 8.Алієв (14.Кравченко, 19), 20.Гусєв (49.Зозуля, 71), 10.Мілевський, 70.Ярмоленко.

«Ворскла»: 1.Долганський, 37.Ярмаш, 4.Даллку, 48.Чеснаков, 20.Цуррі, 5.Краснопьоров, 3.Деспотовські, 8.Кулаков (9.Безус, 89), 7.Маркоські, 70.Єсин, 17.Сачко (27.Янузі, 76).

Серія пенальті
Нінкович – 1:0
Цуррі – 1:1
Кравченко – 2:1
Маркоські – 2:2
Єременко – 3:2
Деспотовські – 3:2
Ярмоленко – 4:2
Даллку – 4:2

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер