Юнацька Ліга УЄФА. 3 тур. «Динамо» – «Бенфіка». Прев'ю

Юнацька Ліга УЄФА. 3 тур. «Динамо» – «Бенфіка». Прев'ю

«Динамо» (Київ, Україна)

Після двох турів групового турніру Юнацької Ліги УЄФА «Динамо», маючи чотири очки, очолює турнірну таблицю, випереджаючи завдяки кращій різниці м’ячів лісабонську «Бенфіку».

У матчах із «Наполі» та «Бешикташем» підопічні Юрія Мороза продемонстрували характер – в обох поєдинках «біло-сині» поступалися в рахунку після першого тайму (у Стамбулі взагалі на перерву команди йшли за рахунку 0:3 на користь господарів), але в підсумку досягали позитивного результату.

У майбутньому поєдинку під загрозою дискваліфікації будуть півзахисники Євген Смирний та Микола Шапаренко – маючи по два попередження, вони ризикують пропустити наступний тур.

У національному чемпіонаті U-19 «біло-сині» пропустили два тури через залучення великої кількості гравців до юнацьких збірних, однак, незважаючи на це, продовжують упевнено очолювати турнірну таблицю, випереджаючи найближчих переслідувачів, якими є «Олександрія», «Ворскла» та «Олімпік», відразу на п’ять очок. В останньому календарному турі жертвою підопічних Юрія Мороза стала луганська «Зоря», яка на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського отримала вісім «сухих» м’ячів у свої ворота (голами відзначилися Миколенко, Верхоланцев (двічі), Булеца, Глоба, Алексеєв, Наумець та Лєднєв).

«Бенфіка» (Лісабон, Португалія)

Для «Бенфіки» (U-19) це вже четверта поспіль участь у Юнацькій Лізі УЄФА. Варто відзначити, що традиційно лісабонці доволі успішно виступають у турнірі – у дебютному розіграші, в сезоні 2013/2014, «орли» вийшли до фіналу, де поступилися «Барселоні» (0:3), а в двох наступних розіграшах зупинялися на чвертьфінальній стадії.

Так само успішним можна назвати старт і в нинішньому сезоні Юнацької Ліги УЄФА – після двох турів в активі команди Жоао Тральхао чотири очки (домашня нічия з «Бешикташем» – 0:0 та виїзна перемога над «Наполі» – 3:2), і лише за різницею м’ячів лісабонці поступаються першим місцем «Динамо».

У майбутньому матчі потрібно бути обережним захиснику «Бенфіки» Педро Альваро – в перших двох турах він отримував попередження, й наступне буде означати для нього автоматичну дискваліфікацію на найближчий поєдинок.

За підсумками минулого сезону чемпіонату Португалії серед команд U-19 «Бенфіка», посівши друге місце в регулярному чемпіонаті зони «Південь», у чемпіонському плей-оф стала лише шостою. У нинішньому сезоні «орли» після десяти зіграних турів у зоні «Південь» посідають третє місце (6 перемог, 2 нічиї, 2 поразки, різниця м’ячів – 23:9, 20 очок), поступаючись лідеру, «Спортингу», вісьмома очками.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер