Юрій МОРОЗ: «У таких іграх загартовується характер»

Юрій МОРОЗ: «У таких іграх загартовується характер»

- Матч був нелегким, але ми мали перевагу, володіли ситуацією на полі. Щоправда, трохи підводила результативність - не вистачало останнього пасу біля воріт суперника, холоднокровності. Загалом, у першому таймі у нас була територіальна перевага, робили багато флангових передач. Зазначу, що дуже здорово грав воротар «Сталі» Рябенко, неодноразово рятував команду.

Що стосується другого тайму, у грі нашої команди з'явилася зайва самовпевненість, що призвело до другої жовтої картки і вилучення Попова. Але хлопці перебудувалися, виконували більший обсяг роботи, терпіли і навіть удесятьох мали можливості забити, показавши динамівський дух.

- З чим пов'язана така велика кількість жовтих карток у матчі?

- Не сказав би, що футболісти «Сталі» діяли грубо, просто гра була жорсткою - ніхто не хотів поступатися, але тим цікавіший вийшов поєдинок. Крім концентрації, на полі була боротьба, лише в таких іграх загартовується характер і відбувається зростання футболістів. Тож це добре.

- У неділю вам знову доведеться грати зі «Сталлю», цього разу вдома...

- Так, і наші хлопці серйозно налаштовані, прагнуть йти чемпіонським шляхом, який ми обрали. У кожній грі ми доводимо, що заслужено йдемо на першому місці, не лише результатом, але і якістю гри. Важко навіть когось виділити зі складу - вся команда старається, хлопці всі разом як обороняються, так і активно атакують. Тому у нас багато забивають не лише гравці атаки, але і захисники з півзахисниками. Та робота, яка виконується на тренуваннях, приносить свої плоди.

- Владислав Алексєєв в останніх трьох матчах забив чотири м'ячі - це хороший показник?

- Так, його результативність видно, але він може більше. Крім забитих м'ячів, в інших моментах ми завжди вимагаємо від нього більшої майстерності й холоднокровності на останній стадії атак. Але, безумовно, Влад молодець, прогресує, отримує більше ігрового часу, має можливість постійно виходити у складі. Він робить висновки, аналізує і рухається вперед.

- У наступному турі ваша команда може оформити чемпіонство. Хотілося б зробити це достроково, за чотири тури до кінця першості?

- Перед нашою командою завжди стоїть завдання бути першою. А в якому турі це станеться - останньому, передостанньому чи за п'ять турів до кінця - не має великого значення. Головне, по хлопцям видно, що вони налаштовані в кожному матчі показувати якісну гру і досягати позитивного результату, прагнуть прогресувати, хочуть потрапляти до U-21 і першої команди.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер