Микола Шапаренко: «Ми віддамо всі сили, аби завоювати Кубок України»

Микола Шапаренко: «Ми віддамо всі сили, аби завоювати Кубок України»

Минулого сезону в кубковій зустрічі з «Минаєм» на тому ж стадіоні дубль Шапаренка на початку другого тайму переломив хід зустрічі (кияни після першого тайму поступалися з рахунком 0:1) і допоміг «Динамо» здобути вольову перемогу та разом із нею – путівку до наступного раунду.

- Миколо, у грі з «Зорею» ти вперше вийшов на поле після карантинної паузи. Що думаєш про свої кондиції?

- Нарешті я повністю відновився після травми, тепер набираю ігрові кондиції. Почуваюся добре. Хочу подякувати тренерам за те, що надали мені ігровий час у цьому матчі. Хоч і небагато, п'ять хвилин, але мені цього було достатньо, щоб відчути ігровий ритм. Гадаю, з кожним матчем буду почуватися все краще і краще.

- Яка зараз атмосфера в команді після перемоги в такій важливій грі завершальної частини сезону?

- Хороша була гра з «Зорею», тож і емоції позитивні. Взагалі, вважаю, що у нас в Україні не вистачає таких команд, як «Зоря». Команд, які саме грають у футбол, а не лише закриваються. З ними було приємно грати. І ми здобули хорошу перемогу.

- Напевно, попередній кубковий матч на «Минай-Арені» для тебе пам'ятний, адже твій дубль приніс перемогу. Які у тебе спогади про нього?

- Хороші спогади. Але головне – не хто забив, а те, що ми здобули перемогу на характері й пройшли далі. Я завжди все роблю на полі заради загальнокомандного результату.

- Чи вивчав ти особисто «Минай», дивився їхні гри?

- Ретельно я не стежив за цією командою, не дивився їхні гри. Тільки відстежував результати. Тобто спостерігав не більше, ніж за іншими командами. А те, що нам потрібно, покаже на теорії тренерський штаб.

- Між матчами з «Зорею» та «Минаєм» зовсім мало часу. Наскільки його вистачить, щоб і відновитися, і підготуватися?

- Ми провели вже три офіційні матчі після карантину. Вважаю, що за ці ігри команда вже набрала ігровий тонус і в хорошій формі підходить до матчу з «Минаєм».

- Наскільки це є перевагою для «Динамо», зважаючи на те, що для «Миная» сезон досі не поновився?

- Десь ця перевага, звичайно, є. У нас фізичні та ігрові кондиції повинні бути кращими. Зате «Минай» готувався до матчу з нами, напевно, більше місяця. Гадаю, якісь свої заготовки у них будуть.

- З огляду на те, що шанси на чемпіонство в цьому сезоні залишилися суто теоретичні, завоювання іншого трофея – Кубка України – набуває особливої ​​важливості?

- Безумовно, Кубок України для нас дуже важливий. І ми віддамо всі сили, аби завоювати цей трофей.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер