Сергій РЕБРОВ: «Буде важливо зіграти організовано та компактно»

Сергій РЕБРОВ: «Буде важливо зіграти організовано та компактно»

- В якому стані Сидорчук та Теодорчик? Чи готові вони будуть вийти завтра на поле?

- Тео, на жаль, точно готовий не буде. Він пропустив багато часу, поки не провів жодної гри, навіть товариської. Але за тим, як він працює та прогресує, можу сказати, що незабаром ми побачимо його на полі. Сергій уже працює кілька днів. Сьогодні в нас ще одне тренування, після якого ми визначимося, чи буде він брати участь у завтрашньому матчі.

- Як готували захисників до протистояння з фактурним Абубакаром?

- У чемпіонаті України також достатньо високих та агресивних форвардів – приміром, той же Будківський. При цьому він не лише високий, але ще й доволі технічний, вправний у підіграванні, причому не лише у штрафному майданчику. Ми це показували хлопцям, і, сподіваюся, врахуємо це в завтрашній грі.

- Беланда заявив, що фаворитом групи вважає «Динамо». Не занадто оптимістична заява, враховуючи, що «Динамо» вже три роки не грало в Лізі чемпіонів?

- Навпаки, це добре, коли у футболістів є впевненість. Головне, щоб не було самовпевненості. Останнім часом я бачу, з яким бажанням працює Юнес та бореться за місце в основному складі. Радий, що він не зменшує вимог до себе. Я лише радий тому, що він так думає. У Лізі чемпіонів якщо хтось подумає, що є фаворитом, може поплатитися за це. Важливо добре підготуватися до гри та віддати всі сили на полі.

- Напередодні вашого дебюту як тренера, які відчуваєте емоції?

- Напевно, ми всі – тренери та гравці – відчувають ажіотаж перед грою. Дзвонять люди, навіть ті, яких рік не чув до цього, з проханням дістати квитки. Сподіваюся, завтра буде повний стадіон, і я бачу по хлопцях, що вони це відчувають. Пам’ятаю свої емоції, коли був гравцем… Звичайно, якісь емоції присутні, але з першим дотиком до м’яча вони зникають. Зараз є хвилювання, завтра, можливо, воно буде ще більшим. Але більшість із них мають хорошу школу, грали в Лізі чемпіонів та Лізі Європи, грали з гідними суперниками. Виступаючи вдома, «Динамо» не має нікого боятися, а показувати свою гру, враховуючи при цьому сильні та слабкі якості суперника. За підтримки наших уболівальників, я впевнений, ми маємо показати гідну гру.

- Після матчу з «Олександрією» ви сказали, що Драгович був не готовий до виходу на поле у зв’язку зі святкуванням виходу зі збірною на чемпіонат Європи. Що можете сказати про його нинішні кондиції?

- У нас ще є одне тренування, сьогодні перевіримо. Алекс – справжній професіонал. Ми кажемо всім футболістам, що якщо вони відчувають якусь втому або якщо у когось є мікротравма, краще сказати заздалегідь, аби згодом не вилетіти надовго. Було видно, що Алекс дійсно втомився. Зараз він відпочив, і я бачу за тренуваннями, що він готовий виходити на поле. Сьогодні ще подивимося та визначимося.

- Чи побачимо ми завтра атакувальну тактику?

- Я ніколи не казав, що «Динамо» буде лише атакувати. Тим паче, граючи з такою командою, як «Порту». Завтра буде важливо терпіти в обороні, грати біля власних воріт організовано та компактно. Така команда, як «Порту», не вибачають того, що можуть вибачити нам у чемпіонаті України.

- Напередодні старту в Лізі чемпіонів та вашого особистого тренерського дебюту в цьому турнірі, чи будете знаходити якісь особливі слова для своїх підопічних?

- Звичайно, знайдемо слова. Але хлопцям зараз, напевно, нічого не потрібно казати – вони налаштовані, усі чекали старту в Лізі чемпіонів.

- «Порту» перед цим сезоном залишила група гравців. Наскільки змінилася їхня гра на сьогоднішній момент, якщо порівнювати з минулим сезоном?

- Практично не змінилася. За тими матчами, які ми дивилися, можу сказати, що «Порту», як завжди, знайшов гідну заміну тим, хто пішов. Упродовж багатьох років португальці продають та купляють гравців великими групами, є одним із найбільш активних гравців на трансферному ринку. Нічого не змінюється у структурі гри, й це дуже важливо. За тими матчами, які я бачив, нічого не змінилося – є технічні футболісти, є структура, яку ми бачимо та розуміємо. Проаналізували гру команди, й, сподіваємося, завтра це нам допоможе.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер