Олексій ДРОЦЕНКО: «Участь у таких турнірах приносить користь не тільки майбутнім футболістам, а й іміджу всієї України й українського футболу»

Олексій ДРОЦЕНКО: «Участь у таких турнірах приносить користь не тільки майбутнім футболістам, а й іміджу всієї України й українського футболу»

Олексію Євгеновичу, на турнірі ваша команда зустрінеться з найсильнішими суперниками, з якими вам доводилося зустрічатися під час підготовчого і змагального періодів?

Якщо поглянути на імена представлених на турнірі клубів, то, напевно, так. Однак зрозумійте, у дитячо-юнацькому футболі назви команд практично нічого не означають. Буває, що команди з академій провінційних містечок є сильнішими за команди відомих на весь світ клубів. Тому важко говорити про реальний рівень команд, із якими ми зустрінемося. Так, це клуби найвищого рівня, які постійно на слуху. Але вже матчі покажуть реальний рівень усіх команд. У тій же Італії існує багато академій, невідомих широкій аудиторії, проте які володіють великою кількістю відомих випускників.

Ви вражені тим рівнем прийому, який організовано для  "Динамо" - на найвищому рівні, в мерії з місцевими урядовцями?

Так, нас добре зустріли, надали хороші умови проживання. Ми маємо всі необхідні умови, щоб готуватися до матчів, маємо час і можливість для проведення тренувань. Будемо сподіватися, що ми продемонструємо хороший футбол, доб'ємося хороших результатів і повернемося додому в хорошому гуморі.

Чи задоволені ви виступами вашої команди в міжнародних турнірах цього року?

Що стосується турнірів у Катарі та Мінську, вони були частиною підготовчого періоду. Ми проводили ігри турніру після тренувальних зборів. Тобто, турніри стали частиною плану підготовки. У Туреччині був хороший турнір, там ми побачили рівень турецьких, бельгійських, іспанських команд. Це йде хлопцям на користь, адже граючи з різними командами з різних країн, ми набираємося досвіду, бачимо, у чому ми маємо перевагу над ними, а в чому відстаємо. Ці турніри принесли велику користь як для тренерського штабу - показали, куди нам рухатися вперед, так і для хлопців - показали, куди їм потрібно рости.

За кілька днів вам належить провести п'ять-шість матчів. Наскільки це важко для хлопців у фізичному плані?

Ми дамо пограти всім хлопцям, які прилетіли на турнір. Рівномірно розподілимо ігровий час, тому надмірного навантаження гравці не повинні відчути. Якби ми вирішили проводити матчі одним складом щодня, тоді б гравці отримали велике навантаження і втомлювалися. Але ми дамо зіграти всім. Для того і потрібні міжнародні турніри, щоб кожен міг себе проявити і кожен побачив свій рівень на тлі суперників із різних країн.

Чи будете ви ставити завдання виграти турнір?

Давайте не поспішати, адже ми ще не бачили на справі наших суперників. Цей турнір дійсно зібрав сильні команди з усього світу, не лише з Європи, але і з Китаю, Бразилії. Насамперед ми ставимо завдання в кожній грі показати хороший футбол, показати всьому світу, що в Україні дитячий футбол розвивається, що динамівська академія працює. Насамперед - показати хорошу гру, але при цьому, звичайно, будемо намагатися добитися максимального результату.

З огляду на досвід спілкування з організаторами дитячих турнірів, чи можете сказати, що "Динамо" Київ у дитячо-юнацькому футболі - це такий же всесвітній бренд, як "Аякс", "Челсі" або "Барселона"?

Якби наша академія не була на високих ролях у Європі, нас би, напевно, не запрошували на подібні турніри. Приємно, що нас запрошують на сильні турніри. Це приносить користь не лише майбутнім футболістам, а й іміджу всієї України й українського футболу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер