»Металіст» – «Динамо» – 0:2. Плюс дев'ять!

»Металіст» – «Динамо» – 0:2. Плюс дев'ять!

Саме таким став відрив «Динамо» в чемпіонаті України від «Металіста». Перемога на виїзді над найближчим переслідувачем і основним конкурентом в боротьбі за перше місце ще більше зміцнила лідерство команди Сьоміна. За дванадцять турів, що залишилися до фінішу, ще багато чого може змінитися, але настільки суттєвий заділ дозволяє динамівцям упевнено дивитися в майбутнє.

Поєдинок лідерів викликав у Харкові великий інтерес. Місцеві вболівальники не без підстав пишаються успіхами своєї команди як на внутрішній, так і міжнародній аренах. Поки «Металіст» проводить найуспішніший сезон за останнє десятиріччя, зберігаючи надію на перемогу в усіх трьох турнірах, в яких бере участь. У схожій ситуації знаходиться і «Динамо». З тією лише різницею, що для киян єдиним прийнятним результатом є перемога в турнірі, а проміжні успіхи сприймаються не інакше як належне.

Єдиною зміною у складі «Динамо» порівняно з повторною грою з «Валенсією» стала поява на полі Артема Мілевського. Нападник замінив Сергія Кравченка. Як і передбачалося, Кравець виконував функції висунутого вперед форварда, а Мілевський більше діяв з глибини поля, знаходячи партнера точними передачами. З перших хвилин зустрічі пішла боротьба за центр поля. Обидва тренери чудово розуміли, наскільки стратегічно важливо встановити контроль за центральною зоною. Краще це вийшло у динамівців, в півзахисті яких були як технічні Алієв і Корреа, так і «бійці» – Вукоєвич і Єременко. На перших хвилинах команди обмінялися люб’язностями, перевіривши пильність воротарів. А вже на 17-й хвилині рахунок було відкрито. Алієв подав з кутового на ближній кут воротарського майданчика, звідки Михалик переправив м’яча у ворота.

Швидко пропущений м’яч став шоком для харків’ян. Довелося йти вперед, забивати, що при щільній грі в центрі поля і жорсткій опіці форвардів було зробити не так уже й просто. Лише під кінець тайму господарі зуміли створити небезпечний момент, але удар головою Коельо парирував Богуш. Хоча ініціативою більше володів «Металіст», хід гри повністю контролювало «Динамо». Гострі контратаки гостей наводили шереху в колись надійному захисті господарів. Добре, рятував досвідчений Горяїнов. На 33-й хвилині капітан врятував команду в здавалося безнадійній ситуації, після потужного удару Вукоєвича з семи метрів. Не за харків’ян зіграла й зайва емоційність. Інколи вся команда доводила рефері помилку в тому чи іншому епізоді, що, звичайно, ніяк не допомагало зосередитися на змістовному футболі.

Ключовий момент гри стався на сьомій хвилині другого тайму. Папа Гуйє збив Кравця, який вийшов на «побачення» з воротарем, за що отримав червону картку. Арбітр кваліфікував порушення харків’янина як «фол останньої надії». З вилученням із поля провідного захисника контратаки динамівців стали ще більше небезпечними. Пощастило наполегливому Кравцю, який без втоми шукав свій шанс в атаці. Єременко вивів нападника віч-на-віч із воротарем, розібратися з яким Артему не склало проблем. Кінцівка зустрічі пройшла за територіальної переваги господарів, які намагалися за підтримки вболівальників забити гол престижу. Не вдалося. Таким чином, «Динамо» взяло переконливий реванш за поразку від «Металіста» в першому колі.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер