Звіт про благодійну діяльність ФК «Динамо» (Київ) та Фонду братів Суркіс у 2022 році

Звіт про благодійну діяльність ФК «Динамо» (Київ) та Фонду братів Суркіс у 2022 році

Майже 11 місяців у нашій країні триває війна. Немає, мабуть, жодної родини в нашій країні, яку б не зачепили військові дії на території України.

ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс із перших днів повномасштабного вторгнення включилися в роботу для надання допомоги з багатьох напрямків.

1. Допомога Фонду братів Суркіс Збройним силам України

Від самого початку війни ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс були переконані, що перемоги можна досягти лише в тому випадку, якщо вся наша нація буде об'єднана, зокрема й великий бізнес. Особливо важливою є фінансова підтримка Збройних Сил України та інших воєнізованих формувань нашої країни з огляду на те, що військові дії потребують величезної кількості ресурсів.

Для цього ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс почали здійснювати цілеспрямовану фінансову підтримку української армії, у тому числі шляхом закупівлі необхідних технічних засобів та предметів першої необхідності (зокрема засобів особистої гігієни, які так затребувані на передовій, враховуючи умови перебування військових).

Зокрема, ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс надавали підрозділам ЗСУ запитані технічні засоби зв'язку та розвідувальні дрони, неодноразово закуповували та передавали транспортні засоби для підрозділів ЗСУ, включаючи автомобілі та катер.

Також на підтримку ЗСУ було залучено і структури дитячо-юнацької академії «Динамо». Так, за участі Академії «Динамо» для підрозділу прикордонної служби було передано ключі від спеціалізованого автомобіля, підготовленого для виконання бойових завдань, а також інший необхідний інвентар.

Протягом усього періоду війни ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс також зосередилися на наданні збройним силам засобів особистої гігієни, яка, безперечно, є необхідністю на фронті, особливо з огляду на умови тривалого перебування на фронті у складних погодних умовах.

Так, за останній час ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс передали понад п'ять тисяч тонн гуманітарного вантажу, насамперед засобів особистої гігієни (серветки, антисептики та ін.), продуктів харчування та медичного обладнання, Міністерству оборони України, Державній прикордонній службі України, Службі безпеки України та незахищеним верствам населення. Загальна вартість переданого вантажу оцінюється у мільйони доларів.

На даний момент обсяг допомоги постійно збільшується. Так, наприкінці грудня було передано відповідні засоби гігієни Міністерству охорони здоров'я, Державній прикордонній службі та Головному управлінню розвідки Міністерства оборони.

Крім цього, на даний момент морем доставляється близько мільйона банок соку в спеціальній упаковці, які будуть пожертвувані на потреби армії, щоб наповнити раціон солдатів необхідними вітамінами. Цей величезний вантаж прямо зараз доставляється морем зі Сполучених Штатів Америки.

Зазначимо, що більшу частину цієї гуманітарної допомоги ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс надають у співпраці з великими благодійними організаціями Сполучених Штатів Америки, зокрема World of Connections та Human Kindness Project.

Також Фонд братів Суркіс підтримує і тих осіб, котрі змушені були залишити територію України після початку війни. Зокрема, від початку військового вторгнення в Україну Фонд братів Суркіс перераховував кошти та надавав гуманітарну допомогу єврейській громаді Австрії, яка значно збільшилася за рахунок сімей українських євреїв, які вимушено втекли до Австрії.

2. Фінансування лікарень та допомога дітям

Також важливим аспектом нашої благодійної діяльності стала і цільова точкова допомога різним категоріям населення, які постраждали від війни.

Так, із перших днів війни ФК «Динамо» (Київ) оголосив про початок реалізації програми із благодійного фінансування лікарень, які допомагають пораненим під час військових дій, а також освітнім установам, яка отримала подяку з боку київської влади за невідкладне перерахування коштів для медустанов.

За перший тиждень з моменту оголошення про цю програму, крім допомоги лікарням, було надано допомогу 11 дитячим будинкам та освітнім організаціям. Загалом ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс профінансували безпосередньо медичні установи на суму більше одного мільйона євро.

Також у перший місяць війни ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс надали повноцінну фінансову підтримку щодо забезпечення умов перебування українських спортсменів-паралімпійців у Західному реабілітаційно-спортивному центрі, розташованому у Львівській області.

А ще лише у серпні 2022 року Фонд братів Суркіс подбав про придбання, доставку та розподіл понад 100 тон гуманітарного вантажу для незахищених верств населення. Зокрема, люди отримали продукти харчування, засоби особистої гігієни та товари першої потреби.

На даний момент загальний обсяг наданої гуманітарної допомоги становить понад 5000 (п'ять тисяч) тон.

Крім цього, ФК «Динамо» Київ надавало точкову допомогу окремим дітям із тяжкими формами хвороб. Як приклад можемо звернути увагу на надання дворічному Макару, хворому на ДЦП, спеціального ортопедичного пристрою для утримання вертикального положення тіла, а також було сплачено для нього путівку на два тижні до міжнародної реабілітаційної клініки, де він пройде реабілітаційний курс лікування.

3. Відновлення зруйнованої інфраструктури та допомога в евакуації дітей із місць бойових дій

Евакуація населення була найбільш затребуваною діяльністю з перших днів вторгнення, коли російська армія здійснювала спроби збройного захоплення величезної кількості територій України із застосуванням усіх видів озброєння, внаслідок чого знищувалися цілі міста.

Саме з метою захисту населення цих міст було використано всі можливі транспортні засоби, у тому числі автобуси футбольних команд для евакуації мирного населення.

Так, зокрема, було евакуйовано безліч людей зі східних регіонів країни, зокрема з Краматорська.

Крім вищезгаданої допомоги безпосередньо Збройним Силам України, ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс взяли на себе відповідальність за відновлення низки об'єктів інфраструктури, розташованих на територіях, які вже звільнені, але постраждали від вторгнення росії.

Зокрема, після звільнення Київської області ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс підписали з Міністерством охорони здоров'я та Київською обласною військовою адміністрацією меморандум про відновлення амбулаторії у селі Гурівщина Бучанського району Київської області, яка повністю вигоріла зсередини внаслідок танкових та мінометних обстрілів.

За результатами технічного обстеження споруди було зроблено експертний висновок, що будівля не підлягає реконструкції, а потрібне будівництво нового приміщення для продовження медичної практики та обслуговування пацієнтів.

Відтак ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс взяли на себе зобов'язання щодо відновлення амбулаторії за міжнародними стандартами та оснащення її сучасним обладнанням за рахунок ФК «Динамо» (Київ) та Фонду братів Суркіс.

На даний момент роботи з будівництва нової будівлі амбулаторії вже виходять на фінішну пряму й найближчим часом буде завершено.

Таким чином, уже найближчим часом жителі села Гурівщина зможуть отримувати належне медичне обслуговування без необхідності добиратися до віддалених медичних закладів.

Крім цього об'єкта ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс також допомогли у відновленні дитячого садка у селі Бишів Київської області, в якому вибуховою хвилею було пошкоджено покрівлю, вікна, перекриття та міжкімнатні стіни.

В даному випадку, враховуючи необхідність термінового відновлення вікон та даху будівлі, ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс вирішили негайно розпочати всі необхідні роботи, та одразу ж придбали необхідні матеріали.

Зазначимо, що на даний момент усі роботи було завершено, і 19 грудня 2022 року відбулося відкриття відновленого за кошти Фонду братів Суркіс дитячого садка.

Крім цього, враховуючи змінену стратегію російських військ, а саме завдання ракетних ударів по критичній енергосистемі, ФК «Динамо» Київ у співпраці з нідерландською компанією Odink & Koenderink Nederland B.V. доставило до міста Богуслава Київської області потужний дизельний генератор на 550 кВт, який гарантуватиме безперебійну діяльність міста.

Також на даний момент на стадії реалізації знаходиться проект Фонду братів Суркіс із забезпечення всіх без винятків амбулаторій у найбільш постраждалих областях генераторами для забезпечення безперервного функціонування в умовах частих відключень електроенергії.

4. Благодійні матчі «Динамо» «STOP THE WAR» та фандрейзингова діяльність

З перших місяців війни ФК «Динамо» (Київ) та Фонд братів Суркіс зосередилися не лише на виділенні власних коштів для підтримки та відновлення України, а й на фандрейзинговій діяльності – збиранні коштів з усього світу з метою акумуляції фінансових ресурсів усіх осіб, які бажають допомогти Україні .

Основним шляхом залучення цих коштів стало проведення серії благодійних матчів під гаслом: «Матч за Мир! Зупинимо Війну!», про яку ми оголосили вже за місяць після початку бойових дій.

Першим матчем цієї серії став поєдинок «Легія» – «Динамо», який пройшов 12 квітня 2022 року.

За підсумками цього матчу вдалося зібрати понад 220 тисяч євро, які були передані організаціям, що займаються підтримкою українських біженців. За перші п'ять матчів вдалося зібрати понад 700 тисяч євро, які були спрямовані на благодійність.

Надалі були проведені матчі з такими грандами, як «Борусія» Дортмунд (на якому було зібрано понад 400 тисяч євро), «Динамо» Загреб, «Галатасарай», «Базель» та іншими клубами.

Також 29 липня 2022 року відбувся матч «Динамо» проти клубу «Евертон», прибуток від якого у розмірі 250 тисяч фунтів стерлінгів було перераховано на відновлення Чернігівської міської лікарні.

Загалом «Динамо» провело 15 матчів під гаслом «Матч за Мир! Зупинимо Війну!», що дозволило не лише закумулювати близько 1,5 млн євро фінансових коштів для підтримки України, а й привернути увагу світової спільноти до катастрофічних наслідків повномасштабного військового вторгнення росії в Україну, оскільки заходи (футбольні матчі та концерти на центральних площах), організовані ФК «Динамо» Київ та Фондом братів Суркіс, показало понад 100 країн у прямому ефірі.

Зазначимо, що в рамках вищезгаданої серії благодійних матчів за участю ФК «Динамо» (Київ) та Фонду братів Суркіс було проведено два масштабні благодійні концерти.

Перший концерт проходив 29 травня 2022 року в Берліні біля Бранденбурзьких воріт під гаслом «Save Ukraine», метою якого був збір коштів на сучасні хірургічні рентген-апарати С-арки. Цей концерт зібрав понад 40 тисяч людей. При цьому на ньому виступав Ігор Суркіс в якості президента ФК «Динамо».

За результатами збору коштів вдалося повністю профінансувати закупівлю даного дорогого обладнання міста Харкова.

Другий благодійний концерт відбувся в Амстердамі під гаслом «Embrace Ukraine», метою якого було привернути увагу до питання необхідності надання Україні статусу кандидата в члени Європейського союзу. Цей концерт відвідало понад 15 тисяч людей.

Важливо відзначити, що у жовтні 2022 року ФК «Динамо» Київ став партнером державної фандрейзингової платформи UNITED24, підписавши меморандум із Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством охорони здоров'я, за яким усі зібрані нами кошти будуть спрямовані на відновлення зруйнованої лікарні у Чернігові.

В результаті, на даний момент було повністю профінансовано реконструкцію рентген-відділення лікарні місто Чернігів.

Крім цього, завдяки коштам, зібраним за підтримки ФК «Динамо» Київ, було придбано ультрасучасні рентген-апарати для лікарень міста Харків.

Таку активність ФК «Динамо» Київ та Фонду братів Суркіс було високо оцінено на державному рівні. Так, наприкінці грудня за підтримку України у ці складні моменти її історії Президентом України Володимиром Зеленським було вручено подяку ФК «Динамо» Київ за його неоціненний внесок у діяльність фандрейзингової платформи UNITED24.

Це ще раз наголошує на важливості того внеску на підтримку України, який ми надаємо нашій країні.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер